Kifütyültek egy színpadon elcsattant férficsókot

2021. augusztus 12. 16:31

Az eset a veresegyházi Mézesvölgyi Szabadtéri Színpad előadásán történt.

2021. augusztus 12. 16:31
null

Fütyüléssel jelezte valaki a nézőtérről, hogy nem tetszik neki az, amit a színpadon lát. Az eset a veresegyházi Mézesvölgyi Szabadtéri Színpad augusztus 11-i előadásán történt. Amint arról a Fidelio is beszámolt, hogy Bess Wohl Válaszfalak című darabjában van egy jelenet, amelyben két férfi között elcsattan egy csók. Az egyik néző ezt a látványt kifogásolta, és jelezte füttyel.

Később ezt az előadás egyik szereplője, Nagy Dániel Viktor a Facebook-oldalán a következő szavakkal kommentálta:

„Üzenem annak a kedves nézőnek, aki fütyüléssel zavarja meg az előadást, ha férficsókot lát a színpadon, hogy ne járjon színházba. Nem kell, tényleg, egy szint alatt nem érdemes. Nem kell a nézőtérre is behozni a politikát, a kék plakátok retorikáját, és az ostobaságot. Mert

ez nem véleménynyilvánítás, ez gyökérség.

Köszönöm a kollégáim nevében is.” A poszt azóta már nem elérhető. 

A kép illusztráció. Forrás: MOHSSEN ASSANIMOGHADDAM / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katintka
2021. augusztus 14. 13:29
Aktuálissá vált.. https://youtu.be/yc1IBXt6jPc Egyébként a kutya sem foglalkozna vele ha nem erőltetnék az elfogadást a végletekig..
lbs0420
2021. augusztus 13. 18:28
Úgy emlékszem arra, hogy egy 1990 körül egy azóta már elfeledett nevű és feloszlott színtársulat hogy Fazekas Mihály örökbecsű művét a Ludas Matyit parodizálva adta elő. A dolog pikantériája az volt, hogy a földesúr Döbrögi által elkobzott ludak szerepét hölgyek játszották, akik derékon felül nem viseltek sem ruhát, sem jelmezt! Így azután a darab önműködően a "piros karikás" sávba került - amelyet annak idején jeleztek is és 18 éven alattiak nem látogathatták az előadásokat. A darabot kultúrházak színpadain adták elő - és sikeres is volt! Ami a "18 éven felüliséget" illeti - a humoros darab mondanivalóján kívül - a "nagyérdemű közönség" nem láthatott egyebeket mint csinos - lengén öltözött hölgyeket. Ilyen látvány egyébként már akkor megszokott volt a Riviéra strandjaim, sőt Magyarországon - először - a Palatinus strandfürdőn is... Egyébként a darab így is humoros és élvezhető volt! Napjaink nyugati ízlésvilágának a folyamatos satnyulását - egyre megdöbbentőbben - jelzi, hogy mára már a politikai közbeszéd egyik központi témája a különféle zexuális devianciák védelme alkotja - ahelyett, hogy a "felelős" politikusok valóban olyan sorskérdésekkel foglalkoznának, mint napjaink népvándorlásának a fokozatos lefékezése és a későbbiekben blokkolása, vagy a kétségtelen környezeti változások megfékezése szintén. Ez utóbbi persze nem a politikusok tárgyköre, hanem a biológusoké, mérnököké és már természettudományokkal foglalkozóké!! És akkor itt van ez az eset! A nyilvánvalóan még jó ízlésű néző hangos füttyel tiltakozott a darabban látható epizód ellen - amit a baloldali ízlésűek hangos tiltakozása követett! Az eset, Veresegyházán történt - tehát vidéken. És az ominózus jelenet egyik résztvevő színésze - inkább csepűrágónak nevezhető - még vissza is mert szólni a jelenet miatti nem tetszését kifejezőnek! Egy falusi előadáson régebben ez igen súlyos következményekkel járhatott volna, valószínűleg még a csendőrség beavatkozása is szükséges lett volna! A folyamatos provokáció egyébként nem csak mostani téma! Annak idején 1988-ban - ajándékba - kaptam több színházjegyet az Ódry színpadra. Az egyik előadás a "Végleges napfogyatkozás" volt. Úgy a darab közepén felálltam és elhagytam a nézőteret, ugyanis nem voltam kíváncsi a három a korában gyakran megbotránkozást kiváltó költő Rembaud, Verlain és Boaudler - szindarabnak feldolgozott - nyavalygásaira! Summa summárum elvárható lenne az, hogy az ilyen jellegű darabok plakátjain ahogy a 18 éven felülieknek való jelzés a vörös karika fel legyen tüntetve - itt a jelleg miatt szivárványszínű karrikás figyelmeztetés legyen! Aki kíváncsi az effélékre az "tolongani" fog (mint ahogyan azt a Momentum tüntikézések szervezői - vizionálják...) aki meg nem - nagy ívben elkerüli az efféle előadásokat! Így nem sérül a szabad vélemény nyilvánítás, meg a konvencionális jó ízlés sem!
Dr Bubo
2021. augusztus 13. 12:50
ha ennyire megkívánták egymást, csókolózzanak az öltözőben.
satman11
2021. augusztus 13. 11:34
Én is azt javasolnám, de már Nagy Dániel Viktor-nak, hogy ő se járjon színházba, otthon végezze el természetellenes vonzalmait, amit ugyan senki nem tilt, de az előadás plakátjára legyen kiírva a korhatár és, hogy homoerotikus jelenet is előfordul benne....na akkor a néző szabadon választhat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!