A Civitas Intézet szerint Dobrev Klára vezet az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között

2021. augusztus 20. 18:57

A felmérés szerint a biztos szavazók között az ellenzéki összefogás a voksok 47, míg a Fidesz 51 százalékára számíthatna egy most vasárnap tartott választáson.

2021. augusztus 20. 18:57
null

Pénteken hozta nyilvánosságra a Civitas Intézet a legfrissebb közvélemény-kutatását, amely alapján a nyár legnagyobb politikai nyertese a DK, illetve a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára – adta hírül a 444. 

A felmérés szerint a biztos szavazók között az ellenzéki összefogás a voksok 47, míg a Fidesz 51 százalékára számíthatna egy most vasárnap tartott választáson.

Ha az összes megkérdezett válaszait vizsgáljuk, akkor 42 százalékon áll a Fidesz, és 38 százalékon a baloldal. A kutatásból kiderül, hogy a lakosság nagy része továbbra sem hisz a kormányváltásban. 

Az emberek 55 százaléka a Fidesz győzelmére számít, és az ellenzéki szavazóknak is csak 47 százaléka bízik a baloldal győzelmében.

Ha nem lenne a bgaloldali összefogás, akkor a Fidesz újabb hatalmas győzelmet aratna. Ha a pártok egyenkénti támogatásáról kérdezik az embereket, akkor valószínűleg maradna a kétharmados többség egy meglehetősen átalakult összetételű parlamentben.

Az új parlamamentben már nem lenne jelen az MSZP az LMP és Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd sem. A 12%-osra zsugorodott Jobbik helyett a DK lenne az ellenzék legnagyobb pártja 17%-kal. Ezen felül 8%-kal biztos új résztvevő lenne a Momentum Mozgalom is a hazai belpolitikában. A parlamenti köszöb közelében két apróbb párt, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt lenne egyaránr 3-4% körüli értékekkel. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanv2
2021. augusztus 22. 22:25
egy ilyen hülyére bízni egy országot, még viccnek is rossz
Faterohm
2021. augusztus 22. 11:33
Csak azt tudnám, hogy Klára asszony hogyan jutott a nevemhez, címemhez? Kérte támogatásom az őszi ellenzéki előválasztáshoz. Ki adta ki (el) a hozzájárulásom nélkül? Az adatvédelmi törvény lábbal tiprása, igaz törvénytiszteletet nem várhatok tőlük, rabló banda.
elfogulatlan
2021. augusztus 21. 17:23
Ez az intézet fordított trendet mér, nem vehető komolyan.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. augusztus 21. 15:31
Az, hogy Apróka visszaelőzte a nemzet proligarcháját, csak egyet jelent: Dobrev most még sokkal aljasabban tudott gyűlölködni és hazudni, mint Jakab. A féleszű, ostoba bolsevista szavazóknak ugyanis csak az számít, melyik bolsevista csirkefogó tud undorítóbbakat mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!