Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt nincs megállapodás a helyreállítási alapról

2021. július 14. 15:22

A gyermekvédelmi törvény miatt késlelteti az Európai Bizottság a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírását a magyar kormánnyal – írta az igazság-ügyminiszter Facebook-oldalán szerdán.

2021. július 14. 15:22
null

Ursula Von der Leyen bizottsági elnök júniusban informálisan időpontot kért, hogy júliusban Magyarországra látogathasson a megállapodást aláírni a kormánnyal, mivel a szakmai egyeztetések konstruktívan haladtak – közölte Varga Judit.    

Hozzátette: már megvolt az időpont, de közben az Országgyűlés elfogadta a gyermekvédelmi törvényt.    

Az uniós intézmények ezután erőteljes nyomást helyeztek Magyarországra, „hogy engedjük be az LMBTQ-aktivistákat a magyar iskolákba és óvodákba. Ki akarják kényszeríteni, hogy beengedjük a szexuális propagandát a gyermekeink közé. Most ezért húzódik a csomag elfogadása. A magyar helyreállítási csomaggal semmilyen gazdasági, szakmai problémájuk nem volt” – írta a politikus.    

A kormány nem kereste a bajt

Varga Judit közölte: a kormány nem kereste ezt a konfliktust. „Egészen egyszerűen csak önazonosak, következetesek vagyunk, az igazat mondjuk, hiszen a jó ügy mellett állunk ebben a kérdésben is: a gyermekek és a szülők jogait védjük” – közölte, hozzátéve, hogy Litvánia is hasonlóképpen cselekedett korábban.    

„Nincsen magyar vita, egy európai vitáról van szó. Ez egy összeurópai konfliktus. Ugyanakkor a magyar törvény nem európai dimenzió, nemzeti hatáskörbe tartozik. Az Alapjogi Charta is kimondja, hogy nemzeti hatáskörben van a gyermekek nevelése. Az unió ne akarjon beleszólni abba, hogyan nevelik a magyar szülők a gyermekeiket Magyarországon!” – jelentette ki.    

Hozzátette: a magyar gazdaság teljesítménye a rendszerváltozás óta soha nem látott mértékben, hat százalékkal nőhet, akkor is, ha az EU-tól „egyetlen fillér sem érkezik az év végéig”. A kormány nyugodt, hiszen legutóbb is másfél évig húzódtak a hétéves keretköltségvetési tárgyalások az Európai Unióban. A magyar gazdaság erős lábakon áll, ezt a bizottság is megerősítette, hiszen előrejelzésében 6,3 százalékos magyar növekedésre számít – írta.

(MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2021. július 29. 08:48
nem csoda, európa bevándolrók általi elpusztítása mellet a gyerekek megrontása lehet a másik fő prioritás az EU fejeseknél.
Isten jobb keze
2021. július 14. 22:13
Ez a nő egyre hülyébb!
Palepoli
2021. július 14. 21:06
Gondolom a 90%a a pénznek menne a buziknak,drogosoknak, börtönöknek, szivárványcsaládoknak
Eva-Anna
2021. július 14. 18:14
Kötelezettszegési eljaras bajnokai; Gorohország 85 Spanyolorszag, Lengyelorszag 80 Nemetország 70! Idöhuzás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik