Tüntetésre szólít fel a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

2021. július 16. 09:24

Demonstrációt hirdetett július 31-re a Kamara az új szolgálati jogviszony ellen.

2021. július 16. 09:24
null

A tüntetés a budapesti Hősök terére lett meghirdetve. A Kamara szerint az új jogviszony hatalmas terheket rótt az ápolókra, miközben az orvosok béremeléshez jutottak. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke szerint ezért „meglehetősen rossz a szakdolgozók közérzete”.

A bérkérdés a csütörtöki kormányinfón is előkerült. Gulyás Gergely leszögezte, hogy január elsejével jelentős béremelés fog történni a szakdolgozók körében.

Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 23. 14:06
Nem lehetne holnapra? Pride PLUSZ.
Kiababa
2021. július 18. 07:09
Aki egészségügyi/pedagógusi szakmát,hivatást választott mindig is tisztában kellett legyen vele hogy mennyi lesz a keresete.Nem zsákbamacskát vett. Amúgy aki meg menet közben rájött hogy nem neki való az óvoda,bölcsőde,a kórház stb az tényleg váltson szakmát. Aki meg szereti amit csinál az ott marad.Mindig.
kuckos
2021. július 17. 03:31
Én úgy látom, hogy az itt hemzsegő fidernyákok nincsenek tisztában a lényeggel: az egészségügyi szakdolgozók nem az orvosok.
zakar zoltán béla
2021. július 16. 14:11
Nem tudom, talán Bné Boldogh Ildikó az oka? Korózs?! Nem, Orbán!... /j.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!