Toroczkai állítja, pert nyert a Facebookkal szemben

2021. július 20. 08:54

Úgy fogalmazott, az ítélet részben világhírnek számít, hiszen egyrészt vissza kell állítani az oldal eredeti állapotát a követőkkel együtt.

2021. július 20. 08:54
null

Toroczkai László az ATV Start című műsorában azt állította, hogy pert nyert a Facebookkal szemben, és 100 millió forintos sérelemdíjat kért, mivel az elmúlt két év alatt több állampolgár kapott olyan értesítést, hogy veszélyes személynek minősül, ha róla információt akar megosztani. Ezen a listán pedig terroristák, tömeggyilkosok vannak, holott ő háromszor megválasztott polgármester – jegyezte meg.

Toroczkai László elmondta: volt próbálkozás önálló közösségi oldalra is, de milliárdok és algoritmusok kellenek egy saját közösségi média létrehozására. Megjegyezte, hogy magánemberként nagyon jól el lenne Facebook nélkül, de politikusként nem tud, hiszen a közéletet rendkívül erősen befolyásolja. Elárulta,

a letiltással nagyon komoly versenyhátrányba kerültek, nem 100 millió forintos, hanem több milliárdos kárt okozott nekik a Facebook.

Úgy fogalmazott, az ítélet részben világhírnek számít, hiszen egyrészt vissza kell állítani az oldal eredeti állapotát a követőkkel együtt, valamint 100 millió forintos sérelemdíjat kell fizetni – mondta. A 100 millió forint egy részéből olyan alapítványt akar majd létrehozni, amellyel olyan fejlesztőket támogat, akik politikától független közösségi médiát akarnak létrehozni. 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2021. július 20. 21:04
Tán le kellene szokni a facebúkról, igaz nem mindenhol lehetséges.
zakar zoltán béla
2021. július 20. 10:54
Majd akkor lesz vége, amikor a fércbakkaka eltűnik a birkalegelőn a nyírtassi pasi szétesett orczájának árnyékában.
Secnir
2021. július 20. 10:47
A Szegedi Törvényszéken Toroczkai László felperes - Facebook Ireland Limited alperes ellen személyiségvédelmi igény érvényesítése iránt indított polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet. Az ügyben az elsőfokú bíróság bírósági meghagyást bocsátott ki. A Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 181. par. (1) bekezdése szerint, ha az alperes az írásbeli ellenkérelem előterjesztését elmulasztja és beszámítást tartalmazó iratot sem terjeszt elő, vagy azt a bíróság visszautasítja, a bíróság hivatalból, tárgyaláson kívül, az alperest a vele közölt kereseti kérelemnek megfelelően bírósági meghagyással kötelezi, kivéve, ha az eljárás megszüntetésének van helye. Az alperes az ellenkérelem előterjesztésére nyitva álló határidő elmulasztása miatt igazolási kérelmet, a bírósági meghagyással szemben ellentmondást és az eljárás megszüntetése iránti kérelmet terjesztett elő, melynek elbírálása folyamatban van.
Welszibard
2021. július 20. 10:42
A Pesti Srácok youtube csatornáját szerintem nagyobb kár érte. Nekik is járna a visszaállítás és a kártérítés. Egy pedofil jelenséget akartak lebuktatni (egy agyonkockázott, rossz minőségű videó részlettel) és emiatt törölték mindenüket. Utólag most már pontosan látható, hogy micsoda EU-s hatalmak és lobbik voltak érdekeltek ebben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!