Többkulcsos szja, vagyonadó, zöldadó: itt van Karácsonyék programja

2021. július 04. 15:52

A főpolgármester bemutatta gazdaságpolitikai javaslatait.

2021. július 04. 15:52
null

„Jóvátétel, felelősség, igazságosság - ezek a gazdaságpolitikai program alapelvei. Közös terheink vállalása akkor igazságos, ha a beruházások célja az emberek jólétének, boldogulásának növelése, a fenntartható fogyasztási és termelési szerkezet elérése, és akkor borzasztó igazságtalan, ha felesleges dolgokra, pazarló módon költjük el úgy, hogy pusztán a kiváltságos 1 százalék gyarapodik, de a nemzet 99 százaléka igazából szegényebb lesz” – ezzel a szöveggel számolt be közösségi oldalán Karácsony Gergely a 99 Mozgalom keretei között kidolgozott gazdaságpolitikai javaslatainak bemutatásáról.

A programból kiderült többek között, hogy progresszív jövedelemadó kerülne bevezetésre; emellett az ún. „Tiborcz-adó” keretében vagyonadót vetnének ki az 500 millió forint feletti vagyonokra; továbbá „zöld adót” és „zöld illetéket” vetnének ki az olyan termelésekre és fogyasztásokra, amelyek akadályozzák és szennyezik a környezeti fenntarthatóságot; illetve bevezetnék a „garantált munkát”, amelynek értelmében a munkákat elvesztő személyek dönthetnének úgy, hogy a végkielégítésüket nem veszik fel, hanem felveszik őket egy állami foglalkoztatási társaságba.

A program teljes szövege itt olvasható.

Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bradanek
2021. szeptember 01. 19:24
Gergely! Te ugyan teljesen hiteltelen vagy, de mégis elhiszem, hogy a programoddal, már nem csak a budapestieket, hanem az egész országot szívatnád a gazdi parancsára. Nem kérünk belőletek!
Elmekortan
2021. július 05. 18:36
Rákosi, Gerő, Apró, Kádár tetteit kell utánozni. Recsk, Hortobágy, lincselések, akasztások, terror, ÁVH, pufajkások, munkásőrök. Konok Péter történelemtsnár ismeri a receptet. Szanyi már hajtogatja, vissza 1989-et. Kellenek ifjú és agg kommenisták, 800000 párttag! Pest már 1849-ben díszpolgárrá választotta Hajnaut, Paszkevics herceget. Nagyon magyarellenes historikusan. Persze nem a mai Pest, alig a belváros. Rákosiék, Kádárék aztán felduzzasztották már Karigeri ezért képzeli nagyVajdának magát. A KlasszFM szerint az albán szobrot Karigeri emelte a videókon nem is látszott, igazi államférfiak voltak ott.
Shaman 1.1
2021. július 05. 15:32
Így van ez amikor olyan szagértők állnak mögötte mint kéjilaci-pecsingnéni tandem meg a pulóverlacibá és még sok ilyen nagyágyú! Ennyit tudnak emelni! Én azért abban bízom ,hogy amikor Feri kiosztja a listás helyeket egymás torkának esnek majd.
Béna Géza
2021. július 05. 12:41
Ez kel nekünk magyaroknak utána meg sírva mulatunk A normális embereket nem szeretjük imádjuk ha mindent megígérnek nem baj ha nem tartják be de mi akkor is oda vagyunk az igéretekért szeretjük ha meglopnak kifosztanak utána meg sírva panaszkodunk hogy nem volt szerencsénk itt az élő példa mit művelt a 14 kerben mit művel most föpolgiként nem számít nekünk az a fontos, tisztelet a kivétel hogy Orbán takarodj utána meg jöhet a vízözön nem érdekes majd kisírjuk magunkat ugye drága komcsi barátaim
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!