Tizenkét és fél évet ülhet Marian Cozma gyilkosa, Sztojka Iván

2021. július 13. 18:31

Feltételesen volt szabadlábon, ám emberkereskedelem és pénzmosás miatt elítélték.

2021. július 13. 18:31
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Sztojka Ivánt emberkereskedelem és pénzmosás miatt nyolc és fél év fegyházra ítélték, azonban a Cozma-gyilkosságért kapott büntetéséből le nem töltött négy évet is rácsok mögött kell töltenie. Így tizenkét és fél évig fegyházban maradhat.

A Magyar Nemzet cikke szerint a jó magaviselete miatt – büntetése harmadolása után – 2018-ban 9 év 5 hónap fegyházbüntetés után szabadult férfit emberkereskedelem és pénzmosás miatt ítélték el ismét, ha pedig ez a büntetés jogerőre emelkedik, hozzáadódik az a négy év, amit elengedtek neki az előző bűncselekményből.

A vádirat lényege szerint Sztojka mintegy húsz éve ismeri a sértettet, akivel szabadulása után vette fel ismét a kapcsolatot. Később hamis biztonságérzetet keltve és közös jövőt ígérve a nőt prostitúcióra kényszerítette, majd napi szinten kérte számon a bevételt. A vád szerint jelbeszéddel kommunikáltak, amelyben a „Hány kilométert futottál ma?” és a „Mennyi a lekvár?” kérdések gyakran előfordultak. A kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem mellett a vádiratban a pénzmosásra való felbujtás is szerepelt.

Az időközben S. István néven élő vádlott tagadja az ellene felhozott vádakat, a bíróság előtt azzal érvelt, nem kényszeríteni, hanem épp ellenkezőleg, lebeszélni akarta barátnőjét a prostitúcióról.

Nyitókép: MTI / Nagy Lajos

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2021. július 14. 09:52
Nem öt év. Kötél.
Krupp Skya
2021. július 14. 07:08
Sztojka Német Péterre hasonlít. Nem lehetne őt is betenni a Népszavába felelős szerkesztőnek?
Karbantartó9
2021. július 14. 06:35
Igazából 60 nap étlen-szomjan egy rácspadlós cellában. Nem kéne ennyit teketóriázni!
Crusader
2021. július 14. 05:41
Tipikus cigó... életpályamodell. Tisztelet a kevés kivételnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!