Orbán Viktor szerint jöhetnek Kleinheislerek és Sallaik a Puskás Akadémia kupagyőztes csapatából

2021. július 30. 19:53

Orbán Viktor értékelte a házigazda győzelmével végződő 14. Puskás-Suzuki kupát.

2021. július 30. 19:53
null

A rendező Puskás Akadémia korosztályos csapata megnyerte a 14. Puskás Suzuki Kupát, amelynek pénteki döntőjében 1-0-ra legyőzte a portugál Sporting Lisboa együttesét Felcsúton.  A házigazda klub hetedszer volt döntős a rangos U17-es nemzetközi tornán, amelyen először bizonyult a legjobbnak.

Olimpia alatt ugyan megoszlik a figyelem, de ettől még hatalmas öröm, hogy a 14. alkalommal a házigazda nyerte a Puskás - Suzuki kupát – fejezte ki örömét Felcsúton a Pancho Arénában Orbán Viktor, aki részt vett az U17 korosztály számára rendezett nemzetközi labdarugó kupa döntőjén. 

„A fél szívünk kint van Tokióban, de a másik fele itt van, és örül. Tizennégy évig csináltuk, és végre egyszer sikerült” – adott hangot örömének a miniszterelnök, aki elmondta, hogy azért találták ki az egészet Mezei Györggyel, hogy legyen egy olyan rangos, sőt legmagasabb rangú utánpótlás torna, ahol fel lehet mérni, hogy hol tart a magyar U17-es korosztály.

Arra a kérdésre, hogy mitől lehet vonzó egy tehetséges, futball iránt érdeklődő fiatalnak abban, hogy a Puskás Akadémiára menjen, a miniszterelnök azt válaszolta, hogy a szülők felelőssége ebben a kérdésben is meghatározó, hisz sokan gondolják azt, hogy a „sportkarrier olyan mint a kutya vacsorája, mert egy dolog csak, hogy a gyerek alkalmas, de jöhet például egy sérülés, vagy bármi. Ezért a szülőknek fontos, hogy a gyerek közben kapjon iskolát, képzést, nevelést, és miután itt nem egy nagyvárosban vagyunk, hanem egy falu szigetén, így itt garantálni tudjuk a biztonságot, a jó iskolát, az odafigyelést, mindazt ami egy szülőnek kell” – mondta Orbán Viktor, aki úgy véli, a gyerekek mellett a szülők is elégedettek az Akadémiával. 

Orbán Viktor ódzkodott attól, hogy megnevezze azokat, akiket a jövő nagy tehetségének tart mondván, „nem szabad, hogy elkapassuk őket. Attól még, hogy háromszor egyenesen tudnak a labdába rúgni, még nem lesznek világsztárok”, ennek ellenére úgy érzi, hogy sok tehetség van, és – főleg ha az edzők és menedzserek, nevelők tovább végzik velük a munkájukat – akkor négy-öt játékos akár a válogatottságig is elviheti. „Jöhetnek Kleinheislerek és Sallaik még ebből a csapatból” – zárta szavait Orbán Viktor. 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2021. augusztus 02. 01:20
Itt nem egy nagyvárosban vagyunk, hanem egy falu szigetén Miről beszélsz, te nyomorult? Tán csak nem azt akarod a hülye bandáddal elhitetni, hogy Felcsút képes az önfenntartásra? Épeszű ember evidenciaként tudja, hogy az élelmiszer elsősorban létfeltétel és nem áru. Nem "versenyképesen" és "gazdaságosan" kell megtermelni, hanem „minden körülmények között”. Ezt csakis helyben élő parasztcsaládok képesek biztosítani. A valódi falu nem lakó-, nyaraló vagy szegénytelep, nem is „jogi személy agráripari üzeme”, hanem egy emberi közösség és természeti környezete szerves egysége. Az életképes birtokméret az nem közgazdasági, hanem biológiai fogalom - életképes az a birtok, ami elsősorban a művelői saját biológiai létét, továbbá a munkamegosztás miatt a földközelből eltávolodott más családok élelmiszerét minden körülmények között - tehát kőolaj és béke híján is - képes megtermelni. Ahogyan nem létezik "életképes fegyvergyár", ugyanúgy nem lehet konkurense a helyi parasztcsaládoknak semmilyen virtuális képződmény, sem állam, sem jogi személy. Ha ilyen formáció áll átmenetileg a parasztcsalád helyén, akkor csupán közönséges, profitérdekből elkövetett tolvajlás történik a jövő generációk terhére - az összes ilyen formáció tehát káros és fölösleges.... Ne legyenek kétségeink - pusztulásra van ítélve az a falu és rajta keresztül az a nemzet, amely földjeinek jövedelme nem marad a helyi földművelő családoknál megélhetési jövedelemként „szétterítve”, hanem idegenek profitjaként elhagyja a területet! Milyen falu is az a Felcsút?
jánosbácsi
2021. augusztus 01. 10:59
Utolsó figyelmeztetés , többször nem szeretném elmondani Amíg nem költenek elegendő pénzt a focira nem lesz magyar Labdarúgás! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország! Hajrá dr Orbán!
BossN
2021. augusztus 01. 09:23
Gratulálok a győzelemhez. Ez, és az Európa bajnokság sikere is Orbán érdeme.
Pierre
2021. július 31. 23:13
ezt a gazembert hosszu bortonbuntetes varja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!