Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. 09:34

„A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk” – hangsúlyozta bejelentésében a miniszterelnök.

2021. július 21. 09:34
null

„Brüssszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt” – kezdte szerdai rendkívüli bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő emlékeztetett: „a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban”.

„A gyermekeink jövője a tét”

Mint fogalmazott: „Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli”. „Sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult” – tette hozzá. Leszögezte:

Nyugat-Európában „az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást”.

Orbán Viktor közölte: „nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal”.

„A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

„Csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot”

 Aláhúzta: „amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot”. A kormányfő bejelentette, a fentiekből kifolyólag

a kormány úgy döntött, népszavazást kezdeményez öt kérdésben.

A következő kérdésekben kezdeményez népszavazást a kormány:

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a köznevelésben szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermek számára nem átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális tartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

– sorolta fel a népszavazás öt kérdését a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette: „azt kérem önöktől, hogy közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra.”

Mint fogalmazott: „akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog” – zárta szavait a kormányfő.

A teljes videót a bejelentésről itt tekintheti meg:

Összesen 1036 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2021. július 23. 18:14
Drága minelnök úr! Én annyira örülök, hogy már egyszer megvédtük együtt a gyermekeinket. Arra ugyan nem emlékszem, hogy akkor, amire céloz, ki bántotta szegényeket, de azért hajrá most is! Csak azt ne tessék má' mondogatni, hogy nem érdekes, hogy érvényes lesz-e, mert akko a megvédés nem sikeres. És csak úgy oda teccik dobni ezt a drága sok jó gyereket a gonosz nem váltóknak. Ja, tessék mondani, Magyarországon semmilyen törvény nem tiltja, hogy 18 év alattiak nemet váltsanak? Mert ha ilyen kérdéseket tesz fel, akkor nincsenek ilyen törvényeink. Persze, hogy kihasználja a helyzetet a gonosz! Tessék törvényt hozni ellene!!!!!! Meg kéne felvilágosítani a szegény kisdedeket, hogy akkor aztán nem fognak soha elélvezni, ha levágatja, kivágatják, ugye. És egy férfi agyból nem lesz női., a nagylábujjak nem lesznek rövidebbek és a széles férfivállak se mennek össze. Na.
..--..
2021. július 23. 13:01
-zsoltkom- Orbán népszopást kezdeményez... Ha már van hatályos törvényi megoldás egy problémára minek a népszavazás? Egyáltalán ilyen engedélyezhető-e? (Az olimpia elleni népszavazást sem lehetett megtartani, mert megszüntette a Fidesz a témát... lemondta a megrendezés jogát.) Ha hasonló témában egymás után lehet népszavazást engedélyezni... nem indul el egy országos népszavazást degradáló folyamat? Amelyik népszavazás kezdeményezés viszont még nem megoldott problémára irányul... azt előnybe kellene részesíteni. Tehát Orbán érdekeit szolgáló népszavazást nem lenne szabad engedélyezni.
duzur
2021. július 22. 12:58
Külön érdekes mindezzel kapcsolatban, hogy Bécsben még sehol nem láttam firtatni Kurz nemi irányúltságát, itt már jóideje híresztelik, hogy homoszexuális. Most éppen szülöi örömök elé néz barátnöjével. Hogy mikor lesz lakzijuk vagy miért nem lesz, tövábbi gyötrö rejtély...
kailniris
2021. július 22. 11:49
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!