Negyed évszázad után oldották meg a Vas megyei gyilkosságot

2021. július 08. 07:49

Egy 1996-os, a Vas megyei Gersekaráton elkövetett gyilkosság gyanúsítottját fogták el a rendőrök – jelentette be a rendőrség a Police.hu oldalon csütörtökön.

2021. július 08. 07:49
null

A gyilkosság 1996 decemberében történt, az áldozat egy 84 éves nő volt. Az elkövető az idős asszonyt saját házában bántalmazta, majd megfojtotta. A gyilkos a holttestet a ház udvarán található mellékhelyiségbe rejtette el, majd az áldozat pénzével és arany ékszereivel távozott – olvasható a közleményben.    

„A sértett idős kora ellenére a közösség meghatározó és aktív tagja volt, ezért halála és különösen annak körülményei megrázták a kistelepülésen élőket. A széleskörű nyomozás ellenére az elkövető kilétét nem sikerült azonosítani” – írták.      

Az üggyel 2021-ben kezdtek foglalkozni a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda gyilkossági nyomozói, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is bekapcsolódtak a munkába.    

„Az újraindult nyomozás során a KR NNI által végrehajtott adatgyűjtések és tanúkihallgatások mellett a tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel végzett szakértői vizsgálatok vezettek eredményre.

– áll a közleményben. A hatóságok nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az elkövetéskor a 20-as éveiben járó, most 46 éves N. Zsoltot. Őrizetbevételét követően előterjesztést tettek letartóztatására a Vas Megyei Főügyészségnek. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja – tudatták.

(MTI)

Fotó: PoliceHungary, YouTube

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. július 08. 20:07
A barguzini csontokat meg merik-e vizsgálni, a tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel?
istvanpeter
2021. július 08. 11:07
Akkor most már csak mielőbb fel kell akasztani ezt az állatot. Értsük már meg végre, hogy aki mások életét elveszi, vagy súlyosan veszélyezteti, az egy mocskos állat és nincsenek többé emberi jogai.
Nannyó
2021. július 08. 09:04
"a tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel végzett szakértői vizsgálatok vezettek eredményre." Ezt egy kicsit részletesen is leírhatták volna, nagyon kíváncsi vagyok rá. Így nem tudjuk meg, végülis hogyan jöttek rá a gyilkos személyére.
feketeviraag
2021. július 08. 08:38
Jobb későn, mint soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!