Milák, Kenderesi és Hosszú is a döntőben (videó)

2021. július 27. 07:07

Milák a legjobb, Hosszú a hetedik idővel került a fináléba.

2021. július 27. 07:07
null

A világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből. A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák kétséget sem hagyott afelől, hogy ez az ő felségterülete, 1:52.22 perces ideje több mint két és fél másodperccel jobb, mint a második brazil Leonardo de Deusé. Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe. A finálét közép-európai idő szerint szerdán 3.49-kor rendezik.

Hosszú Katinkáért izgulni kellett

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből.

A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba,

azaz 52 századdal lassabbnak bizonyult, mint egy nappal korábban az előfutamban. Ennek ellenére biztosította helyét a fináléban, mivel a másik futamból mindössze ketten előzték meg. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki 400 méter vegyesen ötödik lett, a továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyeszóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok közül, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott. A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 4.45-kor rendezik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. július 27. 19:11
Na és kistáska, hogy bizonyítva is lássad mikeket írtam, Hosszú 400 vegyesén még azt az az idút sem bírta megúszni, amit Budapesten, ami egyértelműen azt bizonyítja, hogy a forma időzítése el lett cseszve ! Ami viszont kapitális hiba !!! A másik hiba az volt, hogy az elejét meghajtotta és a végére kifulladt, ami egyértelműen azt jelenti, hogy tisztában sem volt az erő állapotával, így taktikai hibát követett el ! Összegezve, abszolut nem volt képben azzal mi történt a medencében.................................de nyilatkozta is a verseny után: " nem tudom mi történt a medencében". Szóval Katinka ! Én tudom és még sokan tudjuk, akkor cseszted el amikor Tusuppal szét váltatok, akkor kellet volna abba hagyni ! Most pedig égsz mint a rongy és ráadásul még kezelni sem tudod, mert sohasem fogod beismerni, hogy belőled Tusup csinált viláhgklasszist és fordítva ! Neked pedig szegény legény azt üzenem ha nem vagy esztergályos, akkor ne esztergálj...........................ha érted !
geyza1947
2021. július 27. 18:56
Na figyelj te szegény legény ! Én miután a három diplomám egyi,a a TF vot lt és mintegy 30 évet dolgoztam a sportban vezetőként és értem el szép sikereket, pontosan tudom, hogy Hosszú sikerei miért köszönhetőek KIZÁRÓLAG Tusupnak ! Egy sportoló felkészítése minden esetben a sportoló mentális, emocionális, erőnléti, élettani és még legalább 5-10 egyéb terület integrálásában merül ki amiket folyamatosan figyelni kell és annak megfelelő edzéstervet és forma időzitést kell összeállitani. Amikor Tusup összekerült Hosszúval, ö egy kripli volt akit az amerikai edzője elküldött fodrásznak...................................aztán Tusuppal elkezdet dolgozni és a szerelem miatti folyamatos együttlét és Tusup félelmetes edzői ráérzése Katinka élettani adottságaira elkezdtek melózni ! Az eredmények pedig jöttek és Hosszú világ klasszis lett ! De HANGSÚLYOZOM EZT KETTEN ÉRTÉK EL ! Azután pedig amikor Katinka kirúgta Tusupot, azt gondolta sajátos női logikával, hogy ő már tudja hogyan kell felkészülni. Csakhogy nem tudta és nem tudja, mivel Tusup folyamatosan változtatta a felkészülés módszereit attól fűggően, hogy a vesenyzője milyen mentális, fizikai, emócionális , élettani és egyéb funkciói milyenek ! Ezt pedig Katinka sohasem tudta és nem is fogja tudni. A baj ezzel csak ott van, hogy a szövetség szakemberei sem tudták sohasem , hogy ott a műhyelben mi történik ! Amikor Tusupot kirúgta Katinka , leírtam több helyen is, hogy a világklasszis Hosszú már nbem az ! Semmi kimagasló világ versenyen azóta nem ért el kimagasló erdményt de a közelébe sem ért ! Ez történt eddig és megállapítható, hogy a világklasszis Hosszú ésd a most ötödik Hosszú eredményei közötti rész Tusupé. Ha egyáltalán fel bírtad fogni amit idáig írtam szegényle-rgény ! Végül, Hosszúban csalódtam mert Jakabossal olyan szinten cseszett ki ahogyan emberrel nem lehet, elvette tőle élete két egyéni olimpiai szereplését a semmiért !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem, hogy un fair play, de egyenesen aljasság. ! Akkor irogass , ha valamit értesz a sport dolgaihoz !
geyza1947
2021. július 27. 09:57
Milák az új sztár, sajtbureszben ennyi van, Hosszú pedig pofára esett az olimpián, de alaposan ! Ráadásul még nem is viseli el emelt fővel, gusztustalanul sunnyog ! Ha valakit hibáztathat az ö maga, mert ö rúgta fel az aranyos edző-sportoló kapcsolatot ! De hibásnak látom a MUSZ felelős vezetőit is mert nekik tudniuk kellett volna, Hosszú Tusup nélkül semmit sem ér ! Nagyon kíváncsi leszek, hogy ezek után milyen élet-filmet raknak össze ? Katinka jelentsed be, hogy lesérültél és sunnyogj haza, még mielőtt totálisan beégsz !
quantum
2021. július 27. 09:21
Na ez már valami!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!