Megbírságolták Magyarországon a „szivárványcsaládokról” szóló könyv forgalmazóját

2021. július 08. 11:08

A Reuters beszámolója szerint a könyv amerikai szerzője ezt az „információszabadság és a könyvkiadás szabadsága elleni közvetlen támadásnak” értékelte.

2021. július 08. 11:08
null

A Reuters arról számol be, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal – fogyasztóvédelmi okokra hivatkozva – 250 ezer forintra megbüntette a Micsoda Család! című, egy „szivárványcsaládot” is szerepeltető mesekönyv forgalmazóját. A könyv amerikai szerzője ezt az „információszabadság és a könyvkiadás szabadsága elleni közvetlen támadásnak” értékelte – írta a hírügynökség. A bírságról szóló döntés pár nappal azelőtt jött meg, hogy életbe lép – az az EU által is elítélt – pedofilellenes magyar jogszabály, amely megszigorítja a homoszexualitást vagy a nemváltást „népszerűsítő” tartalmak bemutatását az iskolákban.

A Reuters idézi Tarnai Richárdot, a Pest megyei kormányhivatal vezetőjét, aki egy interjúban úgy fogalmazott, a forgalmazó félrevezette a vásárlókat, azzal, hogy a könyvet a boltokban a gyerekkönyvek között helyezték el, és nem jelezték egyértelműen, hogy a mesekönyv a „normálistól eltérő” tartalmú. A hírügynökség emlékeztet, szerdán Ursula von der Leyen ismét a törvény visszavonására szólította a magyar kormányt, és „szégyenletesnek” nevezte, hogy a jogszabály a szexuális irányultság alapján diszkriminál. Orbán Viktor miniszterelnök viszont fenntartja azt az álláspontját, hogy Magyarország a jogszabállyal a hagyományos keresztény értékeket védelmezi Nyugat-Európa „túlzott liberalizmusával” szemben. 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faterohm
2021. július 10. 11:07
A Reuters információszabadság miatt aggódik. Tette e az amerikai elnökvállasztáskor? Mikor a Twitter, és Facebook le tíltotta a hivatalban lévő elnököt! Meg jegyezném, ez belügy, söprögessen OTTHON.
tetx
2021. július 08. 17:54
Kezdenek egyre jobban felbaszni ezek a szar buzeránsok, eddig leszartam őket, de ez kezd sok lenni.
balbako_
2021. július 08. 15:31
Mert becsempészték a gyerekkönyvek közé anélkül, hogy jelezték volna, hogy milyen tartalma van. Ez a vevők megtévesztése.
tölgy
2021. július 08. 14:48
Kiadni és boltokban terjeszteni Hitler Mein Kampf-ját. Hadd lássuk, mit sivalkodnak össze a libsibolsik. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a nagggyon demokratikus Németországban egy parlamenti pártot figyeltetnek meg titkosszolgálati eszközökkel. Szép ez az új világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!