Levágta a nyomkövetőt és elszökött, de 61 perc múlva már el is fogták (videó)

2021. július 02. 09:09

Nem örülhetett sokáig a fogoly a könnyen jött szabadságnak.

2021. július 02. 09:09
null

A pomázi rendőröket riasztották június 30-án 20 óra 25 perckor egy helyi címre, ahonnan egy lopás bűntett elkövetése miatt elrendelt bűnügyi felügyelet végrehajtásaként megállapított lakásból az elektronikus nyomkövető megrongálódásáról érkezett jelzés – írja a Police.hu. Mint kiderült: a riasztás valós volt, a 43 éves H. Attila levágta bokájáról az eszközt, majd ismeretlen helyre szökött.

A portál tájékoztatása szerint a lakcím közelében a rendőrök találtak egy szürke színű, kitolt pengéjű sniccert, valamint a kerítés tövében a levágott nyomkövetőt. Az egyenruhásoknak az informátora megsúgta, merre menekülhetett a szökevény, ez alapján indultak egy III. kerületi házhoz, amelyet pillanatok alatt körbezártak. 

„A következő pillanatban H. Attila a bilincselés rövid idejét az ágyon hasalva, Áron, a szolgálati kutya közeli társaságában töltötte, hosszasabban a Szentendrei Rendőrkapitányság előállító helyiségében időzött” – olvasható a közleményben.

Az őrizetbe vett H. Attilával szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

 

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila (2013)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. július 03. 18:57
Jó megoldás a lábbilincs, csökkenteni lehet vele a börtönök zsúfoltságát. Főleg, ha már nincs összebeszélési veszély. Miért az állam tartsa el a bűnelkövetőket? Aki levágja, azt viszont könyörtelenül bevarrni a kóterba plusz büntetéssel, mintha szökés lenne. Előbb-utóbb megtanulják, hogy így mindenki jobban jár.
eresgé
2021. július 02. 21:22
a
alter_ego
2021. július 02. 12:57
Kell a munkáskéz a rabgazdaságba. Krumpli kapálás répaegyelés, stb.
nick89
2021. július 02. 10:10
A székesfehérvári adóhivatali zsarolóbanda (Mesterházi Sándor osztályvezető és 65 társa) 2010 óta nem kapott ítéletet, a főkolomposok elhelyezkedtek az OTP-nél és az államigazgatásban, persze vezető beosztásokban. Jogerős ítélet sohanapján lesz . Lábbilincsük se vót sohse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!