La Vanguardia: Magyarország évek óta az Európai Bizottság célkeresztjében van

2021. július 23. 09:40

A spanyol lap szerint aggasztja Brüsszelt a korrupciós és csalási ügyek sora, melyek az uniós támogatások kifizetéséhez kötődnek.

2021. július 23. 09:40

A La Vanguardia brüsszeli tudósítója arról számol be, hogy Magyarország évek óta az Európai Bizottság célkeresztjében van többek között a migránsokat segítő NGO-k üldözése, a Soros György által alapított egyetem bezárása és legutóbb az LMBT-közösséggel szemben diszkriminatív törvény miatt. Emellett aggasztja a Bizottságot a korrupciós és csalási ügyek sora, melyek az uniós támogatások kifizetéséhez kötődnek.

A lap szerint az EB egyelőre várakoztatja Magyarországot, és nem kezdi meg a 7,2 milliárd eurós helyreállítási alap kifizetését. A Bizottság szerint a terv elemzése hónapokat, és nem napokat vehet még igénybe, így Magyarország nem kapja meg az uniós forrást a nyár során. Paolo Gentiloni, gazdaságpolitikáért felelős uniós biztos nemrég arról beszélt, hogy kidolgozás alatt állnak „a jogállamiság betartására vonatkozó szempontok”.

A cikk kitért a kedden nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentésre is, amely elsősorban Magyarországgal és Lengyelországgal szemben fogalmazott meg aggályokat. Magyarországról többek között azt írta, aggodalmat kelt a „klientizmus, favoritizmus és nepotizmus”, illetve, hogy „elégtelenek” a korrupció felderítésére szolgáló független ellenőrzési mechanizmusok. A portál úgy véli, a fentiek kedvezőtlenül érintik Magyarországot, amelynek nagyon fontos, hogy az uniós források megérkezzenek. A La Vanguardia ír az LMBTQ-közösséget szerintük diszkriminatívan érintő törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról is, illetve idézi Mark Rutte holland miniszterelnököt, aki az Unió elhagyását lehetővé tevő 50-es cikkelyre emlékeztette azokat, akik nem kívánják betartani az uniós értékeket.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2021. július 23. 11:47
Spanyolországban 3,5 millió ember munkanélkúli,és velúnk foglalkoznak.Érdekes nemzetkózi társaság.Most muszály mindenkinek?A parancs az parancs.
Mikediver
2021. július 23. 11:22
Az elítélt katalán vezetők: Oriol Junqueras, volt katalán elnökhelyettes – 13 év Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa volt katalán kormánytagok- 12 év Joaquin Forn, Josep Rull - 10 év hat hónap Carme Forcadell, volt katalán parlamenti elnök 11 és fél év, Jordi Sánchez és Jordi Cuixart, a Katalán Nemzetgyűlés (ANC) és az Ómnium Cultural civil politikai szervezet egykori vezetői - 9 év Carles Puigdemont, leváltott katalán elnök és egykori kormányának vele együtt külföldre menekült négy tagja esetében nem volt spanyol bírósági eljárás, mivel kiadatásukat Belgiumban és Németországban is elutasították. Spanyolországban elfogatóparancs van érvényben ellenük.
llnnhegyi
2021. július 23. 11:15
A spanyolok súlyos,fertelmes,borzalmas háttérrel, bűnökkel telve, mocskoljak ma Magyarországot!
elfújta az ellenszél
2021. július 23. 11:14
Az EU-n belül az észak-déli az igazán éles törésvonal. A kabócaállamok, más néven PIGS ügyesen kanalizálják az északon megtermelt eurómilliárdokat a saját deficites korrupt rendszerük fenntartására A Covidra való hivatkozás a helyreállítási alapnál csak egy fedőnév a valójában már a járvány előtt tarthatatlanul deficites olasz és egyéb PIGS államháztartások megmentésére. Nem véletlenül intett be a német Alkotmánybíróság, sok pénzébe fog ez fájni a német adófizetőknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!