Karácsony Gergely nem engedélyezi a Lánchíd fényfestését

2021. július 07. 08:36

Láng Zsolt szerint nincs olyan ügy, amit Karácsony ne használt volna fel a kormánnyal való hadakozásra.

2021. július 07. 08:36
null

Tavaly a világjárvány miatt elmaradt a legtöbb Szent István-napi ünneplés, ezért természetes vágya mindenkinek, hogy Magyarország születésnapját idén méltó módon megünnepeljük – jelentette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy Budapest vezetése úgy döntött, nem engedélyezi a Lánchíd fényfestését.

A kormány szerint megtarthatók az ünnepségek

A kormány tervei szerint biztonsággal megtarthatók az augusztus 20-i ünnepségek, és Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható a Petőfi hídtól a Margit hídig. A főváros hídjai is díszkivilágítást, fényfestést kapnak, de információk szerint a Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte – idézte a Magyar Nemzet a Ripostot.    

Láng Zsolt ezzel kapcsolatban kijelentette: „Tegye fel a kezét, aki tud mondani egy olyan ügyet, amelyet Karácsony Gergely nem a kormánnyal való hadakozásra használt fel”. Úgy fogalmazott:

Gondoljunk csak az idei március 15-re, amikor a legtöbb budapesti utcáról hiányoztak a nemzeti zászlók” – hangoztatta. A Magyar Nemzet írásos kérdéssel fordult a fővároshoz a témában, ám Karácsony Gergelyéktől nem kapott választ. Láng Zsolt kijelentette: „ha a főpolgármester úr nem szerencsétlenkedéssel töltött volna másfél évet”, akkor a Lánchíd felújítása nemcsak olcsóbb lett volna, hanem már rég készen is lehetne, és akkor nem lenne semmi akadálya az augusztus 20-i tűzijátéknak sem.

(MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2021. július 07. 16:03
Fosni karigeci fejére!
kunfia
2021. július 07. 14:31
„A Lánchíd ugye felújítás alatt, azt elvileg sem támogatja a főváros, hogy onnan tűzijáték legyen, mert az rongálja a híd állapotát. Azóta, mint közismert, ennek fizikai akadálya is lenne, mert elkezdődött a felújítás. Ami a fényfestést illeti, a híd munkaterület, az A-Híd a gazdája, a fényfestőknek nem a fővárossal, hanem velük kell(ene) beszélgetniük”– olvasható a nekünk küldött közleményben, amihez hozzátették, a fényfestés most az A-Híd szerint azért is lenne nehéz, mert a Lánchíd fel van állványozva, illetve a Főpolgármesteri Hivatal sajtóreferensének tájékoztatása szerint a kormány által a fényfestéssel megbízott Antenna Hungária a legutóbbi erről szóló egyeztetésen meg sem jelent." Az A-HÍD meg kormányközeli. Az ország legnagyobb gazembere,doktorminiszterelnökúr megint ordasat hazudott. Enyveskezű tolvaj,beszéld meg a saját cégeddel!
Madasa Hatter
2021. július 07. 12:19
Nem kell foglalkozni azzal mit enged vagy nem enged az a köcsög karácsony. Oda kell állni három hajóval és fényfesteni a hidat. Ennyi. A hajókról történő világítást nem tiltja semmi. Lehet akár három tűzoltó hajó és a vízfüggönyt világtjuk át az is szép lenne. Megoldható, a köcsög meg szopja le magát.
123321
2021. július 07. 11:57
megint krákogott mögötte fletó :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!