Idén is keresik a jó embereket

2021. július 16. 11:35

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is keresi azt a személyt, valamint házaspárt, akik a másik ember boldogulásáért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.

2021. július 16. 11:35
null

Hétköznapi hősök, láthatatlan jóakarók, önzetlen segítők. Emberek, akik nélkül rosszabb hely lenne a világ. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is keresi azt a személyt, valamint házaspárt, akik tevékenységükkel a másik ember boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.

Az előző években találtak orvos házaspárt, családsegítő alapítvány vezetőjét, az anyaság ezer arcát bemutató költő-grafikust, párkapcsolati trénereket, akikre mind illik a szó: jó emberek, akik életük példáján keresztül segítenek hozzá minket, hogy mi is jobb emberek legyünk.

Újdonság, hogy az egyéni és házaspároknak szóló díjuk mellett bevezetik a tudományos Kopp-Skrabski-díjat. Keresik azt a kutatót, aki a társadalmi hasznosság és testi-lelki egészség szempontjából bármely tudományterületen kiemelkedő jelentőségű, innovatív tudományos eredményt mutat fel.

Az egyéni és házaspároknak szóló díjra bárkit fel lehet terjeszteni. A javasoltak közül a Kopp-Skrabski díj zsűrije választja ki azt a 10-10 személyt, akik hivatalos jelöltekké válnak. A tudományos díjra felsőoktatási intézmények ajánlásai alapján egy 35 év alatti (junior) és 35 év feletti kategóriában hirdetnek győztest a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával. A díjak mellett közönségdíjakat is kiosztanak.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a jelöléseket augusztus 20-ig várja ezen a linken. Ünnepélyes díjátadás novemberben lesz. A díj 500.000 forint, a közönségdíjasok 300.000 forintos jutalomban részesülnek. A tavalyi jelöltekről és nyertesekről ITT lehet olvasni.

A díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartásszociológiai munkát jelentettek meg. Több országos reprezentatív felmérést végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. Kopp Mária 2009-ben megalapította a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat.

A Kopp-Skrabski-díj zsűrijének tagjai:

Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének vezetője, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány alelnöke

Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese

Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója

Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke

Skrabski Luca, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, bíró

Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezetője

(Forrás: közlemény)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. július 16. 12:41
Tender, te balfasz, nem kender! Leszóltak a hódmezővásárhelyi Fidelitas-elnöknek, de már elkéstek.
Kétes
2021. július 16. 11:51
javasolom, lóf@szházy Hadházyt és Gyurcsány Apró vadait, társkitüntettenek!
Knerten
2021. július 16. 11:43
Szép kezdeményezés. Ha semmi mást nem ért volna el a Fidesz 12 év alatt, csak annyit, hogy végre a normalitás, a hagyományos értékek nem valami körberöhögni való bornírtságnak számítanak, hanem végre azt IS el LEHET ismerni, ha valaki ezeket képviseli, már nem tekinthetjük eredménytelennek ezeket az éveket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!