Benkő Tibor: Új szolgálati formát indít a Magyar Honvédség

2021. július 21. 11:48

Önkéntes katonai szolgálatra keresnek fiatalokat.

2021. július 21. 11:48
null

Új szolgálati formát indít a Magyar Honvédség – jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten. Benkő Tibor elmondta: az önkéntes katonai szolgálatra azon fiatalok jelentkezését várják, akik valamiért csak később kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, valamint azokét is, akik tanulmányaikat befejezték, de nem szereztek végzettséget, szakképzettséget.    

Kifejtette: ahogy korábban a koronavírus-járvány alatt munkájukat elvesztettek számára meghirdetett speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálat, úgy az önkéntes is ideiglenes szolgálatot jelent, de a hat hónapos kiképzés alatt, valamint utána

lehetőség van jogviszonyváltással, hosszú távon elhelyezkedni a honvédségnél.

Az új szolgálati formára csütörtöktől lehet jelentkezni augusztus végéig bármelyik magyarországi toborzóirodában, az [email protected] címen – ismertette a miniszter.

(MTI)

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2021. július 21. 18:40
Miért menesztették Korom Ferenc altábornagyot?
Erdőmester
2021. július 21. 17:07
Én minden fiúgyermek számára visszahoznám a sorkatonai szolgálatot 6 hónapra. Nagyon ráférne a mai fiatalokra egy kis rendszeresség. Nem szivatásra gondolok, hanem értelmes kiképzésre, ami állóképességet, önállóságot, felelősségvállalást bajtársiasságot adna.
56október
2021. július 21. 15:53
Ha lehetne, én is jekentkeznék.
Hattori
2021. július 21. 12:20
én a bentragadt diplomák gyorsított kiadását is önkéntes katonai szolgálat teljesítéséhez kötném!!!! ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!