Benkő Tibor: A katonák nem csak a fegyverekhez értenek

2021. július 17. 11:25

Felkészültnek kell lenniük arra is, hogy akár katasztrófahelyzetben, akár pandémiás helyzetben is lehessen rájuk számítani – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

2021. július 17. 11:25
null

Benkő Tibor az esküt tett mintegy 400 altiszthez is szólva hangsúlyozta: nemcsak a fegyverek mesteri kezelőinek kell lenniük, felkészültnek kell lenniük arra is, hogy akár katasztrófahelyzetben, akár olyan pandémiás helyzetben is lehessen rájuk számítani, mint amilyen az elmúlt mintegy másfél évben sújtja Magyarországot és a világot.    

A miniszter leszögezte: a katonák bebizonyították, hogy a Magyar Honvédségre bármikor, bárhol, bármilyen feladatban lehet számítani.    

„A katonák mindig ott vannak, ahol a haza, a nemzet érdeke megköveteli: ha kell, a határok mentén vagy a kórházakban, ha kell, külföldön szolgálják a nemzet érdekeit” – mondta Benkő Tibor.

Benkő Tibor kitért arra is: látható, hogy a biztonsági környezet a térségben és a világban egyaránt rendkívül törékeny. Egyik pillanatról a másikra törnek ki olyan erőszakos cselekmények, amelyekkel szembe kell nézni.

„A kormány ezért is fontosnak tartja, hogy Magyarországnak legyen egy erős, ütőképes, elkötelezett, jól kiképzett katonákból álló, kiváló technikai eszközökkel ellátott honvédsége” – mondta, megjegyezve: „a technikai eszköz önmagában keveset ér, ha nincs mellette a katona, aki mesterien tudja kezelni.”

Kitért arra is, a kormány gondoskodik arról, hogy a katonák megbecsült állampolgárok legyenek, erkölcsileg és anyagilag egyaránt, ezért is indították el az életpályamodellt.

A miniszter a katonákhoz szólva azt mondta: nincs más dolguk, csak a katonai eskü és az altiszti hitvallás szellemében élni. Szolgálatukhoz sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét kívánt, és azt kérte, soha ne feledjék az általuk elmondottakat: a hazáért erős akarattal.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. július 17. 14:29
A tisztek a molesztáláshoz IS.
olajfa1
2021. július 17. 14:14
Jó tudni hogy bármilyen támadás kivédésére alkalmas a mai honvédség! KÖSZÖNJÜK!
llnnhegyi
2021. július 17. 13:19
Helyes
Box Hill
2021. július 17. 12:41
A műszaki tudományok is a hadmérnöki tudományokból nőttek ki. Az angol nyelvben az általános mérnököt, újabban építő mérnököt, pont azért nevezték "civil engineer"-nek (civil = polgár, nem katona), hogy megkülönböztessék a korábbi hadmérnököktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!