BBC-riporter: Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontjukon? Szijjártó: Nincs! (videó)

2021. július 22. 08:32

„Ez tényleg kemény volt” – a magyar külügyminiszter a BBC Hard Talkban szerepelt.

2021. július 22. 08:32
null

A BBC Hard Talk című műsorának adott interjút Szijjártó Péter.

„Ez tényleg kemény volt” – kommentálta a tv-s szereplést a külügyminiszter a közösségi oldalán. A beszélgetés elején az Európai Egyesült Államok vs. nemzetek Európája koncepció került szóba, majd a műsorvezető felvetette, hogy számos EU-s vezető, állam-és kormányfő kritizálta hazánkat, amiért szerintük Magyarország szembemegy az Unió értékeivel.

„Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontjukon?” – kérdezte Steven Sackur. „Nem, semmiképpen nem változtatunk az álláspontunkon, és nem értek egyet azokkal, akiket ön az előbb idézett” – érkezett Szijjártó válasza. A külügyminiszter leszögezte: Magyarország betart minden szabályt, a hazafias magyar kormány mögött pedig erős parlamenti és társadalmi többség áll.

A műsorvezető ezután azzal érvelt, hogy mindez eurómilliárdokba kerülhet az országnak, mert az EU jogállamisági problémákra hivatkozva belengette, hogy nem kezdi el a költségvetési források kifizetését.

Szijjártó zsaroló dokumentumnak nevezte a jelentést, és megerősítette: nem fogja feladni Magyarország nemzeti érdekeinek képviseletét.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 401 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2021. július 23. 06:40
egy mások által összeállitott bünlajstromot felolvasó ember - nem interjukészitő,mert az közben el is gondolkodhatna a válaszokon - hihetetlen erőlködését láttuk,. És egy intelleligens pazar,brilliáns külügyminisztert. Sakk-matt volt ez,.
mucsay
2021. július 22. 19:55
szép volt
certus
2021. július 22. 18:01
Elv éllel is elgondolkodtató miért hiszi azt valaki balliberális oldalon hogy Magyarország megalázása jogos kritika, míg annak a magatartásnak az értékelése miszerint a hazánkat megsértő mellé állni ahelyett hogy kiállnánk a hazánk mellett megfelelni akarás és butaság, az viszont személyére nézve sértő. De el már nem gondolkodik rajta, hogy a buborékján kívül miért kap ez a magatartás negatív értékítéletet. Pedig arra lenne szüksége.
Élő Éva
2021. július 22. 16:53
Szép volt, köszönjük Külügyminiszter ÚR! Így kell ezt! Már elmentünk a falig, sőt már a falban vagyunk. "Az Élet szent okokból élni akar S ha Magyarországra dob ki valakit, Annak százszorta inkább KELL AKARNI." Ady "Legyen a ti beszédetek igen-igen, nem-nem."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!