Már Fürjes Balázsnak dolgozik a Karácsony által menesztett volt BKK-vezér

2021. június 11. 12:22

Varga Ivett immár a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág revitalizációjának projektvezetője.

2021. június 11. 12:22
null

November óta Varga Ivett a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág revitalizációjának projektvezetője a Fürjes Balázs államtitkárhoz tartozó Budapest Fejlesztési Központban – írja az Index. 

Varga Ivettet még Karácsony Gergely főpolgármester nevezte ki a BKK vezérigazgatójának 2020 januárjában. Innen ugyanezen év májusában távozott, s fél év múlva már a kormány Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárának, Fürjes Balázsnak a kabinetjében dolgozott. Varga Ivettet egyébként Karácsony menesztette négy hónap elteltével, azzal az indoklással, hogy „cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetelt”.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. június 14. 16:31
A választási ígéreteit megszegi...(Karácsony) Igen. De azt természetesen lehet. 5 évig. A politikai felelősség az övé. Az meg abból áll csak, és csak annyi a következménye átlagos esetben, hogy nem választják meg újra. Nincs jogi szankciója. De persze felhergelt népnél van hogy máshogy alakul. Vagy egy erőszakos kisebbség puccsánál is.
kozaktamas
2021. június 12. 22:29
Evetke sose volt a hűség mintaképe. Tarlós (egyik) kiskedvence volt, az öreg ajnározta, elnézte neki hogy munka helyett kamu iskolákba járt, meg maszekolt, amit mindenki másnak megtiltott. Neki lehetett. Aztán amikor Tarlós megbukott, simán átállt a másik oldalra, konkrétan a szocikhoz akiknél szintén kiskedvenc lett. Vagy volt mindig is... Ahol egyből közlekedési vezér lett, pedig valójában sohase foglalatoskodott közlekedéssel. Ez se Tarlósnál se a szociknál nem volt feltétel. Evetke a végzettsége szerint eredetileg angoltanárnő... Aztán amikor a kedves élettársa, aki összeférhetetlen módon (eltitkolták) a beosztottjaként az elektronikus jegyrendszer bukott projektjét vitte igazgatóként (Halihó!) holmi súlyos zaklatási ügybe keveredett a DK elérkezettnek látta az időt hogy kirakja a szoci kedvenc Evetkét. És lásd nemsokára vissza.... magát, ezúttal Fürjeshez. Tökéletes választás, a kérdés már csak az mi lesz a következő húzás. Mit tudhat ez a nő? Hűség, mindenáron, ugye?
vajda
2021. június 12. 05:08
"Bár a 2020. április eleji járatritkítás és gyors visszavonása kellemetlen perceket okozott a főváros vezetésének, valójában Varga Ivett élettársának zaklatási ügye miatt mérgesedett el igazán a viszony a BKK-vezérigazgató és a Városháza között. Varga Ivett élettársa, a szintén a BKK-nál dolgozó Nagy Zsolt zaklatási ügyének kivizsgálása olyan konfliktusokhoz vezetett, amit már nem tudtak orvosolni, és Vargának ez annyi idejét vette el, hogy az a közlekedési cég vezetésének rovására ment. Varga Ivett élettársa, Nagy Zsolt, az elektronikus jegyrendszer projektvezetőjeként dolgozott pár héttel ezelőttig a BKK-nál. Április végén a Magyar Nemzet egy, a laphoz eljutott levelezés alapján írta meg, hogy Nagy „fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta”, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat elismert. Az ügyet a főpolgármester utasítására kezdték kivizsgálni még a cikk előtt, de személyes érintettsége okán Varga Ivettet igyekeztek kizárni az eljárásból. „Menedzserként kellett volna fellépnie azzal szemben, akihez esténként hazamegy” – írták le a helyzetét forrásaink, akik szerint Varga igyekezett akadályozni a vizsgálatot, és Nagy Zsolt kirúgását sem tartotta megalapozottnak. Egy komoly hiba valóban csúszott Varga rövid vezérigazgatói pályafutásába: a BKK április 1-jétől szombati menetrendre állt át, ami miatt több járaton az elmúlt hetekben szokatlan zsúfoltság alakult ki, az intézkedést – amely miatt fideszes politikusok is támadták a városvezetést – ezért napokon belül vissza kellett vonni.
MZperXXL
2021. június 12. 03:39
Volt egy utam a XI. kerületben. A fő közlekedési utakon középre kellett sorolni, mert belógtak a bokrok az útra. Még ezzel sem foglalkoznak, nem, hogy a fejlesztéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!