Sneider szerint a Jobbiknak nem kellett a párt jótékonysági alapítványa

2021. június 30. 14:29

Nem mondott le a kuratórium vezetéséről, és megtartotta a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt Sneider Tamás, az ellenzéki párt volt vezetője, aki tavaly lépett ki a Jobbikból – írja a Blikk.

2021. június 30. 14:29
null

„A szentimentálisabb emberek olykor elraknak egy tűzőgépet, vagy éppen egy tollat, ha munkahelyet váltanak, hogy emlékezzenek a maguk mögött hagyott évekre. A pártjából tavaly távozó Sneider Tamás a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt tartotta meg, az ugyanakkor kérdéses, hogy a nosztalgia iránti igény vezérelte-e, hiszen néhány hete eltüntette a szervezet nevéből volt pártját. Emellett kuratóriumi elnöki megbízatása határozatlan lett, az alapítvány székhelye pedig átkerült arra a mátraszentimrei címre, ahol a politikus épp panziót épít” – írta cikkében a Blikk annak kapcsán, hogy Sneider Tamás, aki a Bencsik János féle Polgári Válasz politikusa jelenleg, megtartotta pozícióit a Jobbik jótékonysági alapítványában. 

Az alapítvány anyagi hátterét korábban az ellenzéki párt képviselői biztosították, akik éveken át lemondtak tiszteletdíjuk 10 százalékáról a jótékonysági szervezet javára. Ez havonta milliós nagyságrendű összeget jelenthetett – jegyzi meg a lap. 

Sneider Tamás közleményben reagált a vádakra

„A Blikk nevű sajtóorgánumnak hamis információkat küldött a Jobbik vezetése személyemmel, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvánnyal, és annak jogutódjával, a Csudajó Szeretetszolgálat Alapítvánnyal kapcsolatban” – kezdi közleményét Sneider Tamás

A volt pártelnök leszögezi, hogy az alapítványnak nem alapítója, ezért jogilag kizárt, hogy az alapítványt „magával vihesse” és annak nevét megváltoztassa. A Jobbik Szeretetszolgálat alapítói Vona Krisztina, Dúró Dóra és Szabó-Tóbi Adrienn voltak. és miután mindhárom alapító lemondott alapítói jogáról, azt átadták Kovács Enikőnek, aki a most bejegyzett Csudajó Szeretetszolgálat alapítója lett. 

A Jobbik volt elnöke személyét támadja

„A Jobbik ismét hazudik személyemmel kapcsolatban, amikor azt állítja, hogy át szerette volna venni az alapítói és kurátori helyeket a Jobbik Szeretetszolgálatnál. Ennek pont az ellenkezője igaz” – írja a volt párttelnök, aki szerint kitzárást követően jelezte a párt, hogy nem kyívánják tovább működtetni a szervezetet sem. Állítása szerint a Jobbik ügyédjeivel egyeztetve kezdődött el a névváltoztatási folyamat, valamint az alapítvány passzivizálása. 

„A név és az alapítók megváltoztatása nem lett volna lehetséges, ha az alapítvány alapítói ezt nem teszik lehetővé. A Jobbik Szeretetszolgálat egyik alapítója annak a Szabó Gábornak a felesége, aki a Jobbik választmányának elnöke, és a Jobbik elnökségének tagja. Amennyiben a Jobbik meg kívánta volna szerezni az alapítóktól az alapítványt, személyemtől függetlenül minden lehetőségük meglett volna erre, de ezzel nem éltek” – áll a közleményben, melynek végén a képviselő jelezte, megteszi a megfelelő jogi lépéseket az ügyben. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. június 30. 17:38
Jótékonysági alapítvány haha. Kivel tesz jót?
Teringettét
2021. június 30. 15:14
Vajon hová tűnhetett Tunyacsáp?
Aerion
2021. június 30. 15:08
roy gyurcsány kezét fogta,önszántából a kezét, egy nemzetgyilkosnak. royként. Nem a gyurcsány hugyos faszát fogdosta, mint a mostani elnök az igaz, de a kezét, amivel az a faszát fogta, az ott volt a kezében. A roynak. Nincs többé helye a magyar nemzetben.
Lombi
2021. június 30. 15:03
A jobbik meg a jótékonykodás! Ugyanmár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!