Orbán a NATO-csúcson: Van mit mondanunk és tudunk mit beletenni a közösbe

2021. június 14. 13:43

A kormányfő úgy véli, az előttünk álló évtized a tömeges migráció korszaka lesz.

2021. június 14. 13:43
null

Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az, hogy a tanácskozás fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, de a szövetségesek kísérletet tesznek erre egy új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadása révén. Ennek tartalmával Magyarország egyetért – szögezte le. Elmondta:

a stratégia fő pontja a nemzeti ellenállóképességek megerősítése,

e tekintetben Magyarország aktív, legyen szó a világjárvány elleni küzdelemről, vagy a migrációval szembeni fellépésről. „Nekünk van mit mondanunk és tudunk mit beletenni a közösbe” – emelte ki a kormányfő.

(MTI)

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. június 14. 15:31
"Európai nemzet" az nincsen! Európai nemzetEK viszont vannak!
Pelso j.
2021. június 14. 15:27
A leplezetlen semmitmondás.
airmax
2021. június 14. 15:07
elmondok egy VALÓDI TÖRTÉNELMI TÉNYEKEN nyugvó történetet arról, hogy a libsik soha nem változnak... A negyvenes évek elején (amikor már javában folyt a háború) a magyar kormány védelmi költségek megszavazását kérte a parlamenttől... (igen libsik jogállamiság volt Horthy alatt...) A libsik csak csökkentett összeget voltak hajlandóak megszavazni, nem a hadiállapothoz mértet, azért mert formálisan még nem álltunk hadban a szovjetunióval... Ezzel is lassították, alkalmasint tönkre is tehették volna az építkezést. Ami azért elég jól elkészült ugyanis olyan hármas védelmi vonal épült ki a kárpátokban amit a szovjet csapatok a legnagyobb légi és szárazföldi erejükkel sem tudtak áttörni... Erre orosz levéltári bizonyítékok vannak, hogy a hadvezetésük egyre idegesebben sürgette az előrehaladást... Magát a védelmi vonalat SOHA nem tudták bevenni, ugyanis az ott harcoló (elsősorban székely) csapatok még mindíg tartották magukat, amikor az oroszok a szokásos román árulás után már debrecennél jártak... A libsik nem változnak, mindíg elárulták honfitársaikat, és mindegy kinek komcsinak, fasisztának, globállibsinek... Nekik nem számít, csak ők kapjanak ezért valamit...
monuskaroly
2021. június 14. 14:54
Remélem, az Ukrán csatlakozás továbbra is blokkolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!