Mráz Ágoston Sámuel: Karácsony Gergely továbbra is üldözött vadnak tűnik

2021. június 06. 08:30

Az elemző szerint a főpolgármester karrierjével kapcsolatban felmerült kellemetlen kérdésekre a politikus nem tud hiteles választ adni.

2021. június 06. 08:30
null

Karácsony Gergely „továbbra is üldözött vadnak tűnik”; bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló főpolgármester elindította kampányát, nem a saját témáiról beszél, hanem magyarázkodásra kényszerül – mondta a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hiányos önéletrajz, hiányzó nyelvtudás

Mráz Ágoston Sámuel közölte, hogy a főpolgármester eddigi életével, karrierjével kapcsolatban sorozatban kellemetlen kérdések merülnek fel, amelyekre Karácsony Gergely nem tud hiteles válasz adni, és egyre inkább belebonyolódik ezekbe az ügyekbe. „Válaszai mindig újabb három-négy kérdést vetnek fel, legyen szó a nyelvvizsgájáról, az egyetemi karrierjéről, a diplomaszerzéséről” – tette hozzá.

Az elemző szerint

Karácsony Gergely érdekelt lenne abban, hogy vizsgálat induljon, amely lezárja az ügyét, de ezt egyelőre elkerüli, e helyett inkább váltogatja a kitérő és a magabiztos stílust.

Abszurd érvelésnek nevezte, hogy a főpolgármester azt mondta, Angela Merkel német kancellár sem beszél angolul; ráadásul ennek ellenkezője be is bizonyosodott. Mráz Ágoston Sámuel felidézte: a magyar miniszterelnökök közül Medgyessy Péter nem beszélt folyékonyan angolul, de ő perfekt volt franciául és tárgyalni valamelyest tudott angolul is.

Provokáció az utcanév-változtatás

A Fudan Egyetem leendő területén történt utcanév-változtatásokról szólva az elemző úgy fogalmazott: a politikának része néha a szórakoztatás is, ebben az értelemben komoly teljesítménynek számít a főpolgármester és a IX. kerületi polgármester tette.

Azonban szerinte ez megmutatja Karácsony Gergely geopolitikai gondolkodását: azt, hogy megválasztása esetén elzárkózó, konfliktuskereső politikát folytatna, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely arra törekszik, hogy a világ meghatározó nagyhatalmai ne ellenségként tekintsenek Magyarországra. Hozzátette, ráadásul az akció a közterek elnevezésének rendjét megsértve történt, ami sokat mond arról, hogy a főpolgármester mit gondol a jogállamiságról.

Áldozati szerep és be nem tartott ígéretek

Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott, hogy „szakterülete” Karácsony Gergelynek, hogy áldozatként tud feltűnni (például pénzhiányt kiált és ezzel megpróbálja elkerülni, hogy számon kérjék rajta az ígéreteit), de a miniszterelnök-választás arról szól, hogy kire akarják bízni a magyarok az ország vezetését.

Szakpolitikailag, a teljesítmény oldaláról nézve ugyanis sok kellemetlen ügy van a fűvágás helyetti táblakirakás, az utak koncepciótlan lezárása vagy a felújítások koordinálatlansága terén is – mondta. Hozzátette: Érik a fővárosban egy protesthangulat a főpolgármester ellenében.

Arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely egy pozíciót sem próbált meg újra megszerezni, hanem mindig továbblépett, főpolgármesterként is miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak. „Az a kérdés, hogy ez ellen felháborodnak-e a választói, vagy elfogadják ezt a folyamatos trükközést tőle” – jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel.

Kép forrása: Szigetváry Zsolt/MTI

(MTI)

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2021. június 07. 08:32
Szerintem ezt a szerencsétlen Karácsony Gergelyt Gyurcsányék tették ki céltáblának azért, hogy miután szétlövik akkor majd ellenállás nélkül be lehessen hozni Dobrev Klárát. Gergő meg majd eltűnődhet, hogy mi a faszért hagyta magát másodszor is rábeszélni. Nem gondolkodik el azon, hogy Gyurcsányék még a főpolgármesteri posztra is alkalmatlannak tartották? Azon sem gondolkodik el, hogy Gyurcsány Ferenc trójai fakancáját miért nem léptetik vissza?
geyza1947
2021. június 06. 19:41
Elhiszem, hogy ez a Sámuel gyerek fúj Karácsonyra, hiszen annó amikor a különböző közvélemény kutatók jósoltak, ez a Sámuel gyerek lött a legjobban mellé, mivel hatalmas Tarlós győzelmet prognosztizált............................................aztán akkorát bukott mint Rottenbiller, így hát neki ez egy igen kellemetlen emlék ! Remélhetőleg jövőre is az lesz és akkor kinevezhetik Mráz Ágoston Sámuelt Magyarország legszarabb közvélemény kutató szakemberének !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oszt jónapot !
Akitlosz
2021. június 06. 13:44
"Az elemző szerint a főpolgármester karrierjével kapcsolatban felmerült kellemetlen kérdésekre a politikus nem tud hiteles választ adni. " Nem is kell neki. Minden nagykorú, közügyektől nem eltiltott magyar állampolgár választó és választható. Tehát se diplomára, se nyelvvizsgára se semmi hasonlóra nincsen szükség választott tisztséghez. Még büntetlen előéletre sem, elég ha a közügyektől nincsen eltiltva. Egy választott tisztség nem egy szakma. "A kellemetlen kérdéseket" csak az ellenérdekelt politikai felet kiszolgáló fizetett "elemzők" és bértollnokok találják ki.
hátakkor
2021. június 06. 12:53
Külföldi meg lumpen szavazatokkal megszavazták ezt a faszt. Nem csak Pesten. Budán. Is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!