Momentum vs. DK: újabb városban repedezik az ellenzéki egység

2021. június 25. 10:56

Baján több ellenzéki képviselő a kormánypártiakkal szavazott a csütörtöki közgyűlésen.

2021. június 25. 10:56

Eger, Szekszárd és Göd után most újabb városban mutat repedéseket az ellenzéki többségű városvezetés: a Népszava cikke szerint a csütörtökön több fontos kérdésben nem lett meg a szükséges többség a bajai közgyűlésben, mert több ellenzéki is a fideszes képviselőkkel szavazott együtt.

A Bács-Kiskun megyei városban eddig kényelmes többsége volt a Sikeres Bajáért Egyesületnek, amely 9 helyet birtokol az összesen megszerezhető 15-ből. Most azonban repedezik az egység: tegnap ugyanis a városvezetés több előterjesztését leszavazták. Ingatlaneladásokra és a polgármesteri tanácsadó testület beszámolójára mondott nemet a grémium, és arra is, hogy az önkormányzat média cégcsoportja 28 millió forintos plusztámogatást kapjon. Ez az éves a költségvetésnek a 40 százalékát jelentené. A Népszava szerint mindez azért történt meg, mert nemcsak a 6 kormánypárti képviselő voksolt az előterjesztések ellen,

hanem a Sikeres Bajáért képviselőcsoport négy képviselője is.

A települést 2019 óta a momentumos Nyirati Klára vezeti, de DK-s alpolgármesterével, László Károllyal régóta vannak konfliktusai. A polgármester azt mondta a Népszavának, hogy a DK és a Jobbik helyi erői szeretnének „a vele folytatott vitában megmutatkozni, erősnek tűnni, hogy a két párt minél jobb pozícióban legyen a bajai előválasztáson. Csakhogy nem az előválasztást, hanem a választást kellene megnyerni, tette hozzá a polgármester, és félő, hogy a választók egy része elfordul az ellenzéktől, ha azt látják, hogy az ellenzék széthúz.” László Károly nem kívánt nyilatkozni a Népszavának.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Covidfighter
2021. június 25. 13:56
Imádom amikor összevesznek :D
zakar zoltán béla
2021. június 25. 13:02
halálszlé
olajfa1
2021. június 25. 12:14
Az Isten metse meg a magyarokat egy ilyen koalíciós országvezetéstől!
ThunderDan
2021. június 25. 12:06
Összefogááááás! Amúgy a felsorolás egyáltalán nem teljes... Szolnok, Pécs, Nagykanizsa, lehetne sorolni még hosszan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!