Menczer: A V4-ek ma a legerősebb szövetség az Európai Unióban

2021. június 30. 14:06

A visegrádi csoport ma elsősorban a józan észt, az összefogást és erőt, valamint a járványhelyzet utáni újraindulást jelenti Európában – jelentette ki az államtitkár.

2021. június 30. 14:06
null

A visegrádi csoport (V4) ma a legerősebb szövetség az Európai Unióban, nemcsak politikailag, hanem egyre inkább gazdaságilag is – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Kiemelte: a visegrádi csoport ma elsősorban a józan észt, az összefogást és erőt, valamint a járványhelyzet utáni újraindulást jelenti Európában. Az államtitkár annak a Klauzál utcai tűzfalfestménynek az átadásán beszélt, amely a Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia alkotta V4-ek megalakulásának harmincadik évfordulójára készült.    

Ez a visegrádi csoport lengyel elnökségének utolsó napja, csütörtökön pedig már a magyar elnökség kezdődik

– mondta el a falfestmény ünnepélyes avatásán Lengyelország magyarországi nagykövete, Jerzy Snopek, hozzátéve: Lengyelország sikeres, de nehéz elnökségen van túl, Magyarország pedig remélhetőleg már kedvezőbb járványügyi helyzetben tudja vezetni a V4-eket. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár közölte, hogy a járványhelyzet szülte kulturális innovációkat a magyar elnökség alatt a V4-ek közös konferencián tekintik át a Magyar Nemzeti Múzeumban, majd a konferencia eredményeiből kiállítás is nyílik Strasbourgban.

(MTI)

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. július 02. 09:42
A V4 a jövő Európájának magja lesz. (ezt le kívánom védeni! :) )
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 30. 16:31
A szlovák Euro ebbe belekavarhat egy keveset, a cseheket meg általában semmi nem érdekli ami a sörhabon túl van.
fatman
2021. június 30. 16:03
így van! hajrá Visegrád!!!
Robur
2021. június 30. 15:12
Pffff.:-))))) Kár, hogy a többi V4-től ilyet soha nem lehet hallani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!