Már 78 millió forint értékű élelmiszerrel támogatja a Lidl a Heim Pál Gyermekkórházat

2021. június 10. 09:06

A Lidl Magyarország meghosszabbította az együttműködést és a korábbi havi 5 millió forintról havi 6,5 millióra emeli a Heim Pál Gyermekkórháznak biztosított támogatás értékét.

2021. június 10. 09:06
null

Az élelmiszeradomány jelentősen hozzájárul a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetéséhez, közvetve pedig gyorsabb felépülésükhöz is.

A Lidl Magyarország 2021. július elsejétől immár havi 6,5 millió, vagyis éves szinten összesen 78 millió forint értékű egészséges élelmiszerrel látja el a Heim Pál Gyermekkórházat. A vállalat 2019 tavaszán kötött először támogatási megállapodást a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvánnyal azzal a nem titkolt céllal, hogy elősegítse a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének fejlesztését. A támogatásnak köszönhetően az elmúlt két év során többek között 19 tonna friss zöldség és gyümölcs, 13 tonna friss, kiváló minőségű hús, 6,3 tonna felvágott, 4 tonna sajt és 21. 400 liter tej, valamint 18.500 db bébiétel jutott a gyerekek tányérjára. Az elmúlt egy évet tekintve friss húsból közel 10 millió, friss zöldség és gyümölcsből 3,9 millió, tejből pedig 2 millió forint értékben kapott a kórház.

„Az elmúlt időszak különösen megterhelte az egészségügyi intézményeket, így felelős vállalatként egyöntetű elnökségi döntés született arról, hogy nem csak meghosszabbítjuk a támogatási szerződésünket, hanem meg is emeljük annak összegét.

Ugyanakkor fontos azt is kiemelni, hogy a biztosított élelmiszerek jelentős többsége magyar beszállítóktól származik, vagyis ezáltal a hazai kkv-k tevékenységét, sikerességét ilyen formán is támogatjuk” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Palócz Norbert a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gazdasági igazgatója, aki többek között az élelmezési ellátás területért is felel, az együttműködés kapcsán elmondta: „Ismételten köszönjük a Lidl Magyarországnak, hogy immár 2 éve nagy értékű élelmiszer adománnyal támogatja Kórházunkat az alapítványon keresztül. A jobb minőségű alapanyagoknak köszönhetően a különböző diéta típusokban adható termékek választéka bővült.

és sikerült pozitívan megváltoztatni az arról kialakult általános véleményeket. A megemelt összegű adományok nagy mértékben hozzájárulnak a koronavírusos és a post-COVID szindrómás beteg gyermekek kezeléséhez is.”

A szállítmányok továbbra is minden árucsoportra kiterjednek és teljes egészében az intézmény igényeihez igazodnak, összetételüket minden hónapban a kórház élelmezési osztálya állítja össze, az áruházlánc pedig a termékek biztosításán túl a kiszállításról is gondoskodik.

(A Lidl Magyarország közleménye.)

Fotó: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 10. 23:58
A Domestos reklámjátékot indított Oroszországban, de olyan fotókat küldtek be irtózatos iskolai vécékről, hogy meg kellett változtatni a szabályokat fotópályázatot hirdetett a legrosszabb orosz iskolai vécé megtalálása végett. Iskolai vécékről kellett tehát képeket küldeni, hogy a felhasználóktól legtöbb lájkot kapó (=leginkább felújításra szoruló) 3 vécét a cég ténylegesen felújíttassa. A beküldött képek ugyanis olyan rettenetes állapotokról tanúskodtak, hogy maguk a sokat látott oroszok is megrendültek a látványtól, mert sokan azt hitték, ilyesmi már csak a börtönökben létezik. A mezőnyt látva a Domestos végül úgy döntött, hogy 3 helyett 6 vécét renovál." https://444.hu/2021/06/01/a-domestos-reklamjatekot-inditott-oroszorszagban-de-olyan-fotokat-kuldtek-be-irtozatos-iskolai-vecekrol-hogy-meg-kellett-valtoztatni-a-szabalyokat
reepcze
2021. június 10. 17:21
Igazi hazafiként a lidli ennyivel járul hozzá a német GDP-hez. Meg fogjuk még ezt fizetni.
quantum
2021. június 10. 16:20
Kevés. Egy ilyen migráns simogató vállalkozás havonta kellene, hogy ilyen összegeket adakozzon!
nempolitizálok
2021. június 10. 12:40
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!