Korrupciós veszélyhelyzetet hirdetne kormányon Dobrev Klára

2021. június 10. 13:55

Létrehoznának egy független, korrupcióellenes ügyészséget, valamint egy, a korrupciós ügyek felderítésére szakosodott rendőri egységet. 

2021. június 10. 13:55

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció kormányfőjelöltje arra készül, hogy ha 2022-ben ő lesz a miniszterelnök, akkor kormánya első intézkedéseként kihirdeti a korrupciós veszélyhelyzetet, és zárolja a „fideszes oligarchák vagyonát”.

Ezt az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely közölte csütörtöki, online sajtótájékoztatóján. Azt ígérte, hogy létrehoznak egy független, korrupcióellenes ügyészséget, valamint egy, a korrupciós ügyek felderítésére szakosodott rendőri egységet. 

Hozzátette, Magyarország az Európai Ügyészséghez is csatlakozni fog. A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: amíg a tisztességes sokak egyszerre dacoltak a koronavírussal és a válsággal, addig a „fideszes kevesek, köztük a miniszterelnök, újabb százmilliárdokat lapátoltak ki az országból és a közös vagyonunkból”. Ezeket a pénzeket egy 2022-es kormányváltás után az utolsó forintig vissza kell venni – szögezte le Arató Gergely.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. június 12. 13:11
hirdetés nélkül vészhelyzet lenne ha kormányra kerülnének! az ország húsz évet fejlődne vissza4
Levente
2021. június 12. 13:05
Hát ha ők jutnának kormányra akkor igaz is lenne!
palicsi
2021. június 10. 19:49
Világosan elmondja, hogy akkor, ha ők kerülnek kormányra,Magyarországon korrupciós vészhelyzet lesz! A húgyagyú támogatói meg nem is akarjákmegérteni! Aztán meg majd bámulnak a fejükből bambán, ahogy mostanság a tűlevelűfa támogatói!
tetx
2021. június 10. 17:53
ha véletlenül kormányra kerülnének az szerintem is korrupciós vészhelyzet lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!