Mutatjuk, kikre vonatkozik a plusz tíz nap szabadság

2021. június 10. 16:00

Orbán Viktor bejelentette: tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, Dömötör Csaba pedig elmondta, kikre vonatkozik a döntés.

2021. június 10. 16:00
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy mindazok, akik részt vettek a járvány elleni védekezésben, tíznapos fizetett szabadságot kapnak. 

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár Facebook-videóban részletezte a miniszterelnöki bejelentést. A csütörtökön megjelenő kormányrendelet értelmében a plusz szabadság megilleti: 

  • Az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók,
  • a rendvédelmi dolgozók,
  • a katonák és honvédségi alkalmazottak,
  • a kormányhivatali dolgozók,
  • a szociális és gyermekvédelmi intézmények munkatársai.

Az államtitkár hangsúlyozta: az, hogy pontosan kik vettek részt a védekezésben, a munkáltatók fogják megállapítani. A tíznapos rendkívüli szabadság közel 200 ezer embert érint. 

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. június 10. 20:53
A szabadság ebben a formájában a munkáltatóknál növeli a bérköltséget. Kapnak erre plusz finanszírozást az intézmények?
nempolitizálok
2021. június 10. 17:08
A libsiket nem érinti, így ez szerintük kirekesztő lesz.
Nehidd El
2021. június 10. 17:00
200 ezer ember 10 napnyi bére alaphangon 150 ezer forint fejenként. 30 milliárd forintnyi fizetett szabadság. Megnézném, hogy a komcsik mikor adnának ennyit bárkinek is. Jut eszembe, a butapesti nyugdíjasok már megkapták Geritől a 20 ezernyi rezsitámogatást, vagy majd lazán hozzácsapják Demagóg Klára 150 ezréhez?
libsimentes_övezet
2021. június 10. 16:34
humánus döntés, így kell országot vezetni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!