Ír kapitány: Rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy fütyültek, amikor letérdeltünk

2021. június 09. 07:39

Stephen Kelly elmondta, hogy ők ezentúl is térdelni fognak.

2021. június 09. 07:39
null

Stephen Kelly, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban – írja a csakafoci.hu. „Kemény mérkőzés volt, tudtuk, hogy a magyar ellenfél olyan ellenfél, amely megnyerte a NL csoportját, kijutott az Eb-re. Jó teljesítményt nyújtottunk, nem játszottunk tökéletesen, nem voltunk kompaktak, jól védekeztünk, veszélyesek voltunk ellentámadásokból” – mondta Kelly.

Az edző szerint a füttyszó nem tükrözi a magyar társadalom véleményét

A szakember – írországi, online feltett kérdésre válaszolva – kitért a kezdősípszó előtti jelenetre is, írják: az írek letérdeltek a kezdés előtt a rasszizmus és a feketék elnyomása ellen tiltakozva, a mieink viszont nem, a „respect”, azaz „tisztelet” feliratra mutattak inkább a játékosaink a mezükön. A nézőtérről füttyszó is hallatszott – írja a portál.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk,

Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét. A színesbőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd” – mondta ennek kapcsán Kelly.

Kép forrása: csakfoci.hu

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. június 10. 13:55
Egy kérdés Stephen Kelly-hez: Ha volna az ír játékosok között egy, aki nem térdelne le, azzal mi történne ?
Pitypangocska
2021. június 09. 22:36
Nagyon büszke vagyok rátok, fiúk! Bebizonyítottátok, hogy helyén van az eszetek ebben a megzakkant világban! Micsoda érzés volt nézni Titeket, büszke, öntudatos magyar férfiakat! Óriásiak vagytok!
Nuttika
2021. június 09. 20:45
A feketék nincsenek elnyomva. Több fekete ember van a Földön, mint fehér. Ha nem tetszik, haza lehet menni a fekete kontinensre, Afrikába.
Edvind Johnsson 4.0
2021. június 09. 20:01
Csak aztán az a szemét UEFA nehogy szankcionáljon minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!