Idén tartják meg az első vidéki Pride-parádét

2021. június 29. 16:51

Szeptember 18-án, Pécsen rendezik meg az első olyan Pride-felvonulást Magyarországon, amit nem Budapesten tartanak meg.

2021. június 29. 16:51
null

„Bárhol Szabad!” – így szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje. „Szabad Budapesten, Szabad Pécsett, szabad bárhol megünnepelni a Szabadságot, ami a sokszínű identitásainkban rejlik!” – áll az esemény Facebook ismertetőjében. 

A Felvonulást az egyhetes Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg.

Az első vidéki Pride-esemény szerint „2021-ben, Magyarországon számos csoport tagjait éri hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén, az iskolában, a családjában és az utcán egyaránt.”  Úgy vélik, hogy „százezrek félnek attól, hogy bántalmazzák őket azért, mert mernek bátrak és önvalósak lenni!”

Bárki jöhet, aki a jelenlegi Mgyarországon félelemben él

A szervezők ezért az LMBTQ+ emberekért, hanem a Romákért, a Zsidó közösségekért, a helyi nemzetiségi csoportokért és azokért az Emberekért is kiállnak, akiknek „2021-ben, Magyarországon félniük kell.”

Nyitott szívvel várunk mindenkit, aki egyetért a fenti céljainkkal! Légy akár az LMBTQ+ közösség vagy más kisebbségi csoport tagja, támogató szülő vagy barát, a Te hangod is számít, mindenki jelenléte fontos! Ünnepeljük együtt a sokszínűségben rejlő értékeket, az egyén szabadságát és az összefogás erejét! Mutassuk meg szeptember 18-án, hogy bárhol szabadok lehetünk!” – írják. A Fesztivál és a Felvonulás után Rainbow Party-t tartanak a szervezők. 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2021. július 06. 15:03
Nem kell félni. Csak féltek.
kovsa
2021. június 30. 20:08
De, csak este 10 óra után kezdődhet. Az új törvény értelmében, amíg kiskorú közlekedhet a felvonulás útvonalán, addig a szexualitás, és pláne a homoszexualitás, transzszexualitás ábrázolása, propagálása tilos.
01101011
2021. június 30. 16:15
Én részt veszek, mert hiszek abban, hogy egyenlőek vagyunk, mindenki megérdemli, hogy emberszámba vegyék és szeressék. Hiszek abban is, hogy akik itt most rossz szájízzel kommentelnek, egyszer jobb belátásra térnek majd és nem fognak lenézni egy társadalmi csoportot sem. Én szeretlek titeket, kedves kommentelők, tudom hogy nem vagytok az ellenségeim.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 30. 15:14
Ezért nem szabad semmilyen engdményt tenni nekik, mert azonnal előjönnek valami újjal. Megjegyzem a két down-kórost, meg a kiugrott alkoholistát nem tettem volna bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!