Orbán Viktor: A gyerekek nevelésének jogát senki nem veheti el a szülőktől

2021. június 18. 07:29

Átoltottságról, pedofiltörvényről, költségvetésről, migrációról és klímavédelemről is szó esett a pénteki miniszterelnöki interjún. Összefoglalónk!

2021. június 18. 07:29
null

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: az oltások szempontjából másfél-két hónapnyi előnyünk van az összes többi európai országhoz képest. Ha a közvetlen veszély enyhül, azt gondoljuk, hogy már túl is vagyunk rajta; de

ez egy olyan vírus, ami nem múlik el,

és aki nem védett, azt meg fogja találni – fogalmazott. A miniszterelnök péntek reggel is mindenkit arra kért, hogy aki nem oltatta be magát, regisztráljon és vegye fel az oltást.

Aki be van oltva, az az eddigi vírusvariánsokkal szemben is védett

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet

– szögezte le a kormányfő.

A pedofiltörvényről

A pedofiltörvény a gyermekek védelméről szól – emelte ki a kormányfő. Hangsúlyozta, hogy ez a törvény a 18 éven felettiekre nem vonatkozik. A felnőttek úgy élnek, ahogyan szeretnének.

A törvény kiindulópontja, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők joga. Ezt senki, semmilyen intézmény nem veheti át.

– szögezte le a miniszterelnök. Hozzátette: a törvény azt mondja, hogy meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy valóban a szülők dönthessenek a gyermekük neveléséről. Ki kell várni a 18. évet, és a felnőtté váló gyerekek el tudják dönteni, mit és hogyan szeretnének. De addig, a szülők jogait tiszteletben kell tartani.

Orbán Viktor megemlítette, hogy az EU jövőjét illető vita is arról szól, hogy ki dönt a gyermekek neveléséről. A kormányfő nem tart attól, hogy kötelezettségszegési eljárás indulna hazánk ellen a törvény miatt.

A 2022-es költségvetésről

Magyarországnak az a nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat

– szögezte le Orbán Viktor a témában. Mint fogalmazott, szerinte a gazdaság rugalmasságát korlátozó intézkedések eleve nem jók.

Nem fogadunk el kívülről ránk erőltett adókat

Most képesek vagyunk a versenytársainknál olcsóbban és jobb minőségben élelmiszert és ipari terméket eladni, ebből él az ország – fogalmazott. Ami ezt a képességünket csökkenti, az lerontja a versenyképességet, tehát rosszabbul fogunk élni – tette hozzá. Nem fogadunk el kívülről ránk erőltetett adókat. A mostani adórendszer megváltoztatása az életszínvonal romlásához vezetne – mondta a kormányfő. „Az adóemelés a magyar gazdasági rendszer számára egy méreg” – fogalmazott.

Oda szeretném eljuttatni Magyarországot, hogy ne hitelfelvevők, hanem hitelnyújtók legyünk

– fogalmazott a kormányfő, de ezt még nem sikerült elérni – tette hozzá. Mint fogalmazott: most nehéz helyzetben vagyunk, amikor vissza kell állítani az élet korábbi karakterét. A liberálisok azt mondják, tartalékokat kell felhalmozni, de ezzel nem értek egyet. Most nem tartalékolni kell.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy az elfogadott költségvetés helyes, ezért megszavazta. Általában is igaz, hogy keresni kell azokat a lehetőségeket, amikor minél több kérdésbe be tudjuk vonni az embereket. Most különleges helyzetben vagyunk, de a közhangulat azt mondja, hogy nem zökken vissza az élet a korábbi keretek közé – tette hozzá.

Óriási mértékben megnőtt a migrációs nyomás

A migráció definíció szerint rossz dolog – fogalmazott kérdésre válaszolva a kormányfő. Mit mondta, a migrációt mi sosem tekintettük áldásnak. Ez nem az a rend, amiben biztonságosan, derűsen mindenki le tudja élni az életét. A biztonságot előtérbe kell helyezni. A nemzeti konzultációban az élet szervezésének a tartópilléreit kell létrehozni. Izgalmas konzultáció lesz – tette hozzá. A migrációról szólva a kormányfő elmondta, hogy a jövő heti uniós csúcson is téma lesz ez.

Óriási mértékben megnőtt a migrációs nyomás, így ismét előkerült a kötelező átvétel is.

– tette hozzá. A migráció nem iktatható ki, de az nem megoldás, hogy idevonzzuk őket, hanem az a cél, hogy minél hamarabb visszatérjenek az otthonukba. A kiinduló országoknak kell segíteni – jelentette ki. Az EU más eszméket vall, ezért vita lesz.

A klímavédelemről

A másik nagy téma az EU-ban a klímavédelem lesz.

A mi véleményünk az, hogy a klímarombolóknak kell a költségeket megfizetni

– szögezte le a kormányfő

Mennek-e magyar katonák Maliba?

Orbán Viktor közölte, hogy négy migrációs védvonal védi az országot: az első Afganisztán és Mali, ezt követi a Földközi-tenger és Törökország, a következő vonal Szerbia déli határa, majd pedig a szerb-magyar határ. Afganisztánban nemcsak a nemzetközi érdekeket, hanem magunkat is védtük – tette hozzá. Maliban még nem veszünk részt, de folyamatosan vizsgáljuk a katonai részvétel lehetőségeit – tájékoztatott a kormányfő.

Véget ért az interjú. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. június 18. 15:54
Még picik a fiaim. A legkisebb még anyatejet kap... A legnagyobbik fiú négy éves. Nem óhajtom a nevelésüket, felvilágosításukat átruházni szőrös lábú, potrohos, végbélproblémás nénikre, akik bácsik és folyamatosan nyálaznak, levedznek, és kisfiúk angyalbögyörőjéről sóvárognak. Már csak azért sem, mert ezek a Böszme-Lopcsány-ElQró-náci-komcsi fostajték-hányás-koalíció ideológiai elkötelezettjei.
hatvanas
2021. június 18. 14:08
Te (papa)genus, te profi hazudozónak tűnsz! Hol doktoráltál, hogy ilyen pofátlan magabiztossággal nyomod a nagy műgonddal megkomponált hazugságaidat?
kata56
2021. június 18. 13:18
T. Libsibolsi nicktarsak ! Ahogy latom, leginlabb egymassal tarsalogtok nagy egyetertesben. Nem lenne jobb nektek , ha inkabb egy libsibolsi oldalon folytatnatok?? Lathatoan jol elvagytok egymassal,.nekunk nyilvan nem hianyoznatok , ahogy mi se nektek. Szerintem mindenkinek jobb lenne. Isten aldjon benneteket. :)
jánosbácsi
2021. június 18. 13:12
Orbán Viktor nem tudja, hogy a magyarok is migránsként jöttek Európába. Ha otthon maradtak volna akkor a mai napig Ázsiában lovagolnának. Orbán Viktor is migránsként érkezett Budapestre neki felcsúton kellett volna maradnia. Ha komolyan gondolná a migránsok be nem engedését, nem csalogatott volna 20 ezer kötvényes migránst hozzánk. Jövőre segítünk neki hazatérni felcsútra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!