Így kezelte a gazdasági válságot Gyurcsány Ferenc

2021. június 28. 16:06

Adócsökkentésekből „nem lesz jövő” – szögezte le a DK elnöke.

2021. június 28. 16:06
null

Gyurcsány Ferenc már miniszterelnökként is ellenezte az adócsökkentéseket. A TV2-nek adott egyik interjújában már akkor leszögezte, szerinte „a munkáltatók, a cégek képviselői” sem akarják, hogy adócsökkentések legyenek. A DK elnöke ráadásul az elmúlt hetekben is „ésszerűtlen és elvetemült” adócsökkentésekről beszélt. 

 

Gyurcsány Ferenc a kormánypárti politikusokhoz szólva parlementi felszólalásában felvetette:

mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek? Majd még egy-két hihetetlen, ésszszerűtlen, elvetemült adócsökkentést? Az lehet, de ebből nem lesz jövő”

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor ezzel szemben ellenzékben és kormányon is adócsökkentést szorgalmazott, amelynek köszönhetően a koronavírus-válság gazdasági nehézségeiből is gyorsan kilábalt Magyarország, valamint jövőre szja-visszatérítés jön, valamint a 25 év alattiak szja-mentességét is bevezetik.

Mutatjuk Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nyilatkozatait az Orbán-kormány előttről:

A 2022-es választás egyik fő kérdése tehát: baloldali adóemelést és megszorítást szeretnénk vagy további adócsökkentést?

– írja közösségi oldalán Deák Dániel.

 

 

Nyitóképen: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 02. 20:28
Gondolta volna 13 éve a Mandiner és a Fidesz, hogy 2021-ben még mindig Gyurcsány lesz a mumusuk?
piszokalfréd
2021. június 30. 11:42
Én csak azt nem értem, hogy több mint 12 évvel Gyurcsány lemondása után miért nincs más programja a Fidesznek, csak Gyurcsány és Soros? Nem lehetne emelni a színvonalon?
olajfa1
2021. június 29. 11:44
Ha Gyurcsány Ferenc barátainak ls tettestársainak a 90% is! azt mondják, hogy ROSSZUL KEZELTÉK A GAZDASÁGOT... KÜLÖNÖSEN A VÁLSÁGOT... akkor azért az nagy valószínűség szerint úgy is van!...
írmag
2021. június 29. 08:04
"hihetetlen, ésszszerűtlen (sic), elvetemült adócsökkentés", olvasva ennyi elég! Egyébként sem hallgatok kommunistát, eurokommunistát meg különösen nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!