Vera Jourová szerint a Bizottság tehetetlen a KESMA ügyében

2021. május 03. 20:02

Természetesen lenne kedvem ahhoz, hogy fellépjek – nyilatkozta az Európai Bizottság alelnöke az Euronewsnak, Varga Judit a Twitteren reagált.

2021. május 03. 20:02
null

„Természetesen lenne kedvem ahhoz, hogy fellépjek. De a mostani versenyjogi szabályokat úgy alakították ki, hogy ennél jóval nagyobb ügyeket kapjanak el. És pénzügyi értelemben a KESMA ügye Magyarországon túl kicsi, vagyis az összeolvadás értéke túl kicsi ehhez. A versenyjogi szabályokat az ennél nagyobb ügyekre tervezték” – válaszolta Věra Jourová a Euronews azon kérdésére, mely a kormánypárti médiakonglomerátum ügyében 2019-ben indított bizottsági vizsgálat állását firtatta. A vizsgálatot eredetileg tiltott állami támogatás gyanúja miatt indították. 

„Ez a frusztráció, hogy tehetetlenek vagyunk ebben az ügyben a versenyjogi szabályok alkalmazására, elvezet ahhoz, hogy jobb szabályok meghozatalán gondolkozzunk a jövőben” – mondta Věra Jourová aki egyúttal bejelentette, hogy javaslatot tesznek jövőre az uniós médiapiac jogi szabályozására.

Az uniós biztos szavaira Varga Judit igazságügyminiszter angol nyelven reagált a Twitteren:

 

 

„VeraJourova azt mondja, hogy lenne kedve megbüntetni a Magyarországot, de a szabályok nem engedik ezt megtenni. Tehát a »szomorú« szabályok megakadályozzák az eurokraták politikailag vezérelt cselekedeteit. Mellesleg: miért olyan frusztráló egy biztos számára, ha minden rendben működik egy tagállamban?” – írta a bejegyzésben Varga Judit. 

Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2021. május 04. 18:36
Nagy fasz vagy te, Verácska!
lemez
2021. május 04. 10:31
Vera soros lova.Nyerits.
Kristály
2021. május 04. 09:23
Ez a Jurova nagyon lekötelezett valakiknek . De kiknek ??????? Lehet tippelni.
nemecsekerno_007
2021. május 04. 08:37
Ez nagyon gáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!