Az Újpesté a Magyar Kupa

2021. május 03. 22:10

A fővárosiak 1-0-ra verték a fehérváriakat. Az Újpest 2014 és 2018 után harmadszor nyerte el a kupát, készülhet a nemzetközi porondra.

2021. május 03. 22:10
null

Az Újpest FC nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2020/21-es kiírását: a lila-fehérek hétfőn a Puskás Arénában rendezett döntőben hosszabbítás után 1-0-ra győzték le a MOL Fehérvár FC-t. A meccs hosszabbítást és két piros lapot, illetve egy gólt is hozott. A fővárosiak 2014 és 2018 után harmadszor nyerték el a kupát, és készülhetnek a nemzetközi porondra.

A találkozó egyetlen gólját Lirim Kasztrati szerezte a 101. percben, a fehérváriak ekkor már kettős emberhátrányban futballoztak.   Az Újpest 2018 után hódította el újra a trófeát, összességében pedig 11. alkalommal diadalmaskodott. Sikerével az Újpest indulhat a Konferencia Liga első kiírásában. Nagy valószínűséggel a MOL Fehérvár FC is csatlakozik hozzá bajnoki másodikként vagy harmadikként, mivel

a negyedik Paksnak már csak matematikai esélye van megelőzni az OTP Bank Liga hétvégi zárásakor.

 Ugyan az igazi kupadöntős hangulat messze volt, de a Puskás Aréna alsó karéjaiban helyet foglaló nézők hangja így is sokat dobott az összecsapáson, főként a koronavírus-járvány miatt alkalmazott zárt kapus mérkőzésekhez képest. A várakozásoknak megfelelően a fehérváriak irányították a játékot, az Újpest szinte csak a védekezéssel volt elfoglalva. A két csapat rendkívül gyenge első félidőt produkált egyetlen kaput eltaláló lövéssel, igaz, Ivan Petrjak próbálkozása olyan rosszul sikerült, hogy még hazaadásnak is gyenge volt.       

A második félidőre valamelyest javult az iram és a játék is, az Újpest előtt adódhatott volna egy nagy lehetőség, de a Junior Tallóval szemben elkövetett, szabad szemmel egyértelműnek tűnő büntetőt nem adta meg a játékvezető. Az újpesti kispadosok el is veszítették a fejüket, az eset után egy tárgyat a pályára dobó Jovan Baosic piros, majd Michael Oenning vezetőedző sárga lapot kapott. A folytatás sem hozott helyzeteket, ugyanakkor már jóval harcosabb volt az összecsapás, amely hosszabbításba torkollott.

A ráadást a fehérváriak már emberhátrányban kezdték, mivel Adrián Rus a 90. percben megkapta második sárga lapját. Szabics Imre vezetőedző a ráadás előtt becserélte Alefet, de a brazil középpályás egy perc alatt két sárgát gyűjtött be, így mindössze hét perc után mehetett zuhanyozni,  a fehérváriak pedig kilenc emberrel maradtak. Az Újpest óriási lendülettel támadta le a kettős emberhátrányban futballozó fehérváriakat és

mindössze négy perc alatt gólra váltotta a létszámfölényt.    

A ráadás második felében az Újpest könnyedén eldönthette volna a találkozót, de rendre hiba csúszott a támadásokba, a fehérváriak viszont már nem tudtak helyzetbe kerülni. Az Újpest ezt megelőzően nyolc tétmeccsén volt nyeretlen a fehérváriakkal szemben, akiket legutóbb 2019 szeptemberében győzött le. A mostani bajnoki szezonban a MOL Fehérvár FC 5-1-re, 5-0-ra és 4-0-ra ütötte ki a lila-fehéreket.

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. május 05. 19:33
Helyes!
OberEnnsinnen
2021. május 04. 10:00
Az MTK a kulturált középosztály, a Vasas az öntudatos vasmunkások, az UTE a két kezükből élők csapata volt, a Kispestet közelebbről nem ismerem, de hasonló lehetett, mint az UTE. Az FTC pedig többségben a helyezkedő, kunyeráló, demagóg csakafradicsakafradi, csakafradika-féle idiotizmusé. Még egyszer: tisztelet a kivételnek, akik többsége vidékről megrontatlanul felkerült fiatal volt.
kunfia
2021. május 04. 09:43
Lirim Kasztrati,ősi magyar név.
bunko_jobbos
2021. május 04. 09:16
1. Szerintem a bíró elég szar volt. Így elbaxni egy játékot nem szép dolog. Az Újpestnek nem járt a 11-es, azt jó, hogy nem fújta be, de a Vidinek sem a két piros. 2. Ettől függetlenül az Újpest elég jól játszott, összességében megérdemelte a győzelmet, mert a Vidi jobb minőségű emberekből áll, és tegnap az Újpest volt mégis a jobb. Gratula nekik. 3. A Paks megszívta az Újpest győzelmével, pedig ők csak magyarokat foglalkoztatnak, eléggé megérdemeltek volna egy jutalomfalatot. :-( Bebizonyították, hogy magyarokból is össze lehet szedni egy jó középszintű NB1-es csapatot. OK, Fradi szintűt nem, de a kiesőzónában is tele vannak a csaptok idegenekkel, pedig azt a Paks példája mutatja, hogy csak magyarokkal is lehet abszolválni a bent maradást. 4. A magyar focinak jobb lett volna, ha a Vidi nyer, mert nemzetközi szinten az Újpest nagyon gyenge lesz. 5. Szabicsot nagyon szerettem játékoskorában, remélem, ez az eredmény nem miatta lett ez. 6. Elég szar meccs volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!