Tizenöt éve hangzott el Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde

2021. május 26. 07:31

Az évforduló alkalmából hallgassa meg a beszéd legemlékezetesebb mondatait.

2021. május 26. 07:31
null

Az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklat az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc 2006. május 26-án, egy hónappal a parlamenti választási győzelem után az MSZP-frakció zárt balatonőszödi ülésén tartott záróbeszéde. A többi történelem.

Hallgassa meg a beszéd legemlékezetesebb mondatait!

„Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.”

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

„Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.”

A teljes beszédet itt olvashatja el, illetve hallgathatja meg.

Kép forrása: MTI Fotó: Illyés Tibor

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 27. 15:49
Csak azt tudnám, hogy egy 15 éve történt beszédnek mi a jó büdös franc köze van egy 2022-es választáshoz ? Gyurcsány akármit is mondott, Orbán csakis így kerülhetett hatalomba. Nemhogy örülne, ezen lovagolnak, szerintem Orbán úgy fog meghalni, hogy két embert fog emlegetni, Soros, Gyurcsán....................... amúgy Gyurcsány már egy döglött oroszlán, belerúgni nem férfias dolog. Orbán másképpen képtelen lenne nyerni ha nem tüzelné folyamatosan a választóit ilyenekkel, annyi a sara !!!
aaa1
2021. május 26. 19:45
Én is úgy meglepődtem annak idején. Ilyet, hogy egy politikus hazudik, nem mondott igazat! Hihetetlen! Én úgy meglepődtem, hogy na. Node ilyet! Egyébként azt is tudom most már, hogy vannak ugyebár az emberek, akik politikusi pályát választanak, akkor úgy mennek jobb és bal irányba ezek a zemberek, akik hatalmat szeretnének, hogy az egyik oldalra mennek a becsületes, igazmondó politikusok, (akik nem hazudnak még azért sem, hogy hatalmon maradjanak és nem érdekli őket a pénz sem) a másik oldalra meg a gonosz, hazudósok. Így lehet megkülönböztetni a politkusokat, sőt az embereket, zembereket. Szerintem ez már az óvodában eldől.
Bazsi900
2021. május 26. 19:31
15 éves a kis Öszi! Már nagyfiú, de a fater még mindig mosdatja.
Performan
2021. május 26. 15:46
- Történelmi verés volt, Klára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!