Szombat reggeltől újra lehet foglalni időpontot Sinopharmra és AstraZenecára

2021. május 01. 07:03

Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer-vakcina elfogyott.

2021. május 01. 07:03
null

A Koronavírus Sajtóközpont pénteken este közölte: az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént. Hangsúlyozták, hogy kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen – tették hozzá.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Azt, hogy egy regisztráció milyen státuszban van, a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon lehet ellenőrizni.

A közleményben kiemelték, hogy az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű: a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt – hívták fel a figyelmet. Az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kapnak az érintettek, és a foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

A közleményben kérik, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot. Kérik azt is, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg, az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.Egyúttal arra is kérik a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

(MTI)

Nyitókép: Marco Bertorello / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amon-Li-Sa
2021. május 01. 10:27
Tudja valaki, hogy a Szputnyik mikor lesz kapható?
Teréz A Piréz
2021. május 01. 09:22
Ez a Pfizer-hisztéria egyszerű reklámpszichológia: amire kiírják, hogy AKCIÓ, csak itt, csak most, és holnap már nem lesz, azért egymás tyúkszemére taposva rohannak a népek. Fogadok, hogy ha a kínaira tegnap kiírták volna, hogy ebben a hónapban már nem lesz többet elérhető (április 30-án, lol), akkor hanyatt-homlok regisztrált volna rá mindenki.
doderer
2021. május 01. 08:11
Várható ma is egy jó kis terheléses támadás?
Szuverén maffiaállam
2021. május 01. 08:07
A kutya nem fog menni. A kínai csempészárut nem tudják rásózni a magyarokra, az is a raktárban rohad meg, mint a 16 ezer lélegeztetőgép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!