Praktikus okok miatt kétlaki életet alakítunk ki

2021. május 27. 13:41

Fantasztikus látni, hogy a másfél évtized alatt hova jutottunk.

2021. május 27. 13:41
null
Mészáros Lőrinc

„Nemzetközi siker a válogatotté, s az Eb-re készülő keret minden csapatrészében van jelenlegi vagy volt Puskás-akadémista.

Fantasztikus látni, hogy a másfél évtized alatt hova jutottunk, s talán a Puskás Akadémiának, a kormány és az MLSZ segítségével megújult kluboknak is nagy részük van az egész magyar futball és a válogatott sikerében. Akadémiánk alapítójával, Orbán Viktorral együtt nagyon büszkék vagyunk a Felcsútról induló Eb-kerettagokra, ahogyan Szolnoki Rolandra, Nagy Zsoltra, Gyurcsó Ádámra, Géresi Krisztiánra is, akik most nincsenek a keretben, de már bemutatkozhattak a nagyválogatottban. Természetesen az NB I-es csapatunk tagjai közül is a saját nevelésű futballistáink állnak a szívemhez a legközelebb – Tóth Balázs és Spandler Csaba kitűnő idényt produkált, az U21-es válogatott Deutsch Laci is, és büszkeséggel követjük Sallai Roland egyre sikeresebb Bundes­liga-szereplését, valamint Kleinheisler László eszéki bombaformáját is. Vele kapcsolatban hadd mondjam el, hogy amikor szerettük volna hazahozni a Puskás Akadémiához, bár nem volt biztos helye Eszéken, a horvát bajnokságot választotta, mondván, ha ott sikerül helytállnia, nagyobb esélye lesz bekerülni a válogatottba. Tudatosan és mint kiderült, helyesen döntött, ma Laci az eszéki szurkolók kedvence, jól játszik, sorra lövi a gólokat, edzője is nagyon elégedetten beszél róla, és második Európa-bajnokságára készülhet.

Ha már Eszék: díszpolgári címet kapott a várostól a helyi futball felkarolásáért, de tulajdonosként ki kellett szállnia az NK Osijek működtetéséből.

Csíkszereda után már Eszék díszpolgára is vagyok, ami azért különösen nagy megtiszteltetés, pláne külföldiként, mert az elmúlt tizenkét évben egyáltalán nem adott ki a város ilyen címet. Az európai szövetség pénzügyi fair play szabályzata tiltja, hogy egyazon UEFA-sorozatban két klubban is tulajdonos, döntéshozó legyen valaki, ezért eladtuk a tulajdonrészünket, de főszponzorként és a stadionberuházás lebonyolítójaként, vagyis üzletileg is fontos nekünk az eszéki futball, és nekem személyesen érzelmileg is.

A hazai mérkőzéseken itt lesz? Mert arról lehet hallani, hogy elköltözik a faluból.

Nem fogalmaznék úgy, hogy elköltözöm, egyszerűen csak családi, praktikus okok miatt kétlaki életet alakítunk ki. Felcsúton nőttem fel, nem tudnék innen elszakadni, nagyon ragaszkodom ehhez a régióhoz érzelmileg, munkahelyi és családi okokból is. Azonban a mindennapok és a munkánk szükségessé tette egy budapesti bázis kialakítását is. Vagyis Felcsúton is sokat leszek továbbra is, nemcsak amikor meccs van. De akkor, ha csak tehetem, mindenképpen.”

Fotó: pfla.hu/ifj. Döme László – NSO

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. május 29. 20:51
Ez itt a fotón, ha jól látom Antonio Lapaglia...
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. május 29. 17:43
De jó látni a sok vicsorgó, ballibant prolit, amint epét hánynak az irigységtől.
Somaa
2021. május 29. 17:05
De csúnyán fogjátok végezni NER patkányok édes istenem....
antares007
2021. május 28. 10:23
Úgy néz ki ,hogy vmilyen cikk megjelenése után,ami Fidesz közeli, azonnal megjelenik a fizetett dicsérő beíró brigád és eléggé homogén süketelést nyomnak. Ezzel szerintem inkább több kárt okoznak,mint az un. másik oldal.A folyamatos gyurcsányozás és a hülye komcsi jelző nem fog új szavazókat hozni és főleg nem akkor,amikor egy csőszerelő álmodozik a focicsúcsról. Hiába a leggazdagabb magyar, IQ nem lehet venni,na most Lőrinc azért nem egy IQ milliomos.Inkább arra kéne figyelni,hogy ha már brigádos beírás van a Fidesz javára,akkor vmi intelligens tényszerű duma kéne,ez hozhat még szavazót a Fidesznek,amit én is szeretnék csak nem vagyok dogmatikus és még a kötelező párt szellem sem érintett meg és nem is fog soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!