Palkovics: A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül

2021. május 17. 14:05

A miniszter több mint kétórás megbeszélést tartott Karácsony Gergellyel és Baranyi Krisztinával.

2021. május 17. 14:05
null

A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat – mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Palkovics László a diákváros-projekt ügyében tartott több mint kétórás megbeszélést Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) IX. kerületi polgármesterrel, majd a tanácskozást követően közölte, a 2017-ben létrehozott projekt – értelmezésük szerint – mindig négy elemet tartalmazott: egyetemfejlesztést, kollégiumfejlesztést, hallgatói közösségi teret és kutatóintézményt.  

Egyetemváros vagy diákváros?

„Itt van egyet nem értés”, a főpolgármester azt mondja, hogy egyetemről soha nem volt szó – tette hozzá a tárcavezető, aki kijelentette: a projektet jóváhagyó megbeszélés prezentációjában egyértelműen szerepel, hogy egyetemvárost és nem diákvárost építenek. A tárca szerette volna, hogy a főpolgármester is vegyen részt a sajtótájékoztatón, de

Karácsony Gergely külön ad majd tájékoztatást a tárgyalásról.

(MTI)

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. május 17. 17:48
A Fudan egyetem értéket teremt, a CEU értéktelenséget, ami nem viszi előre az országot.
rollotomasi
2021. május 17. 17:16
Karigeri a Zsindexen már nyünnyögött ezzel a transzvesztitával együtt, hogy nem lesz Fudan. Ezek semmi máshoz nem értenek, csak a romboláshoz meg a megfúráshoz. Az, hogy egyáltalán lesz olyan, hogy Diákváros, a Fidesz ötlete és érdeme. Ezek a senkiháziak meg parancsolgatni akarnak.
galancza
2021. május 17. 17:09
Szerintem tök jó a Fudan projekt,csak sajnos OV-ék nagyon primitíven kommunikálják.Azt nem értem hogy OV miért nem áll ki az ország elé és mondja el hogy a Fudan a világ legjobb egyetemei közé tartozik,sok nyugati egyetem lelkesen együttműködik a Fudannal, és más kínai egyetemekkel.Miért nem mondja el amit még a vérkomcsi megyó is elismert hogy a Fudan Kínán kívül nem politizál. Az a legnagyobb gond a Fidesszel hogy a gőgtől nem tudják elmondani a nagyszerű dolgokat,és azt várják hogy az átlagemberek maguk tájékozódjanak jó irányba.Ilyen soha sehol a világon nem volt.Persze hogy sok átlagszavazó elhiszi a balos baromságokat mert azok ömlenek a médiából, OV meg nem hajlandó cáfolni,pedig kurva könnyű lenne.A Fidesz médiagurui G.Fodorral az élen pedig gyakorlatilag meghülyültek sajnos. Döbbenetesen ócska a Fidesz kommunikációja,médiája. Ezért van esélye a gennyes,aljas ellenzéknek.
Bell & Sebastian
2021. május 17. 16:33
Jégcsákány Egyedem, begyedem, tengertánc, Kari Geri mit kívánsz? Nem kívánok egyebet, Csak egy nagyobb szeletet! Egyetem kegyeden nem segít, Fitymálni ha besegít, Az jusson az eszébe, Belemegy a szemébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!