Operatív törzs: Vakcinabőségünk van

2021. május 17. 12:20

A magyarok 47 százaléka már megkapta legalább az első oltását.

2021. május 17. 12:20
null

György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 100 nap múlva sor kerül a nemzeti oltóanyaggyár alapkőletételére Debrecenben, ez kell ahhoz hogy 2022 év végére Magyarországon magyar vakcinát gyártsunk. Az üzem azért jön létre, hogy biztosítsa a magyarok és Kárpát-medence oltóanyag-ellátását.

Müller Cecília szerint a magyarok 47 százaléka már megkapta legalább az első oltását, az európai uniós átlag 37 százalék, emelte ki az országos tisztifőorvos.

Az országos tiszti főorvos azt mondta: AstraZeneca- és Sputnik V-oltóanyag már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, aki ezzel az oltóanyaggal szeretne oltakozni, az haladéktalanul foglaljon időpontot, további vakcinaszállítmány ezekből az oltóanyagokból már nem várható.

Hozzátette: meghosszabbították az eredetileg keddig nyitva lévő időpontfoglalást, szerda estig, aki szeretne még időpontot foglalni, az megteheti. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinával oltanak.

A koronavirus.gov.hu hétfői adatai alapján meghalt 38, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 426 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

meghalt 38, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 426 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Nyitókép: MTI/Komka Péter 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. május 18. 21:23
A rákkeltő, fejlett országokban nem elfogadott 10 -szeres áron adófizetőktől rabolt milliárdokból vásárolt Kínai mutyivakcina lényegében semmis... az azzal oltottak NEM OLTOTTAK, tehát legkevesebb nálunk az oltott ember... de az oroszról sem jönnek jó hírek...
Picnic Niki
2021. május 18. 15:02
OV-nak minden pénzt megért, h méreg drágán vette a kínait, h eldicsekedjen, megnyertük az oltási versenyt, csak a kanyar előzve magyarok hulláival van kidekorálva
Wezuv
2021. május 18. 11:18
Ahogy látom, egyes libáknak most már az a baj, hogy sok a vakcina. Furiferi jól kiképezte a mindenbebelekellkötnibármilegyenisaz hadsereget. Szégyenhetik magukat az így gondolkodók.
llnnhegyi
2021. május 17. 13:58
A felsiro nagyszerű asszony nem más,mint Dobrev Klára bolgár unokahúga! A qrva anyjukat! Együtt találták ki a hamis videót az eü dolgozói ellen! A fertelmes komenista maradványok hergelik a népet, minden ellen! Gyurcsány Ferenc takarodj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!