Május tizedike után kezdődik a 16-18 évesek oltása

2021. május 03. 13:21

Keddtől pedig a Magyarországon élő, TAJ-szám nélküli külföldiek is regisztrálhatnak az oltásra – derült ki az operatív törzs tájékoztatójából.

2021. május 03. 13:21

Gaál Kristóf, az ORFK szóvivője a sajtótájékoztató elején felhívta a figyelmet: az újraindítás lépései ellenére a csoportosulás továbbra is tilos, valamint a védelmi intézkedéseket továbbra is mindenkinek be kell tartani.

Aki a védettségi igazolványt meghamisítja, az bűncselekményt követ el, öt évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak. 

Müller Cecília országos tiszti főorvos ismertette, a beoltottak száma 4 073 149 fő, közülük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta. Ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat is, ezek szerint 1219 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 111  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 908 főre emelkedett.

A szakember kiemelte, hogy egyre kevesebb beteg esetében súlyos lefolyású a fertőzés. A járványügyi védelmi intézkedések és a védőoltások felvétele eredményezi a kedvező adatokat.

Továbbra is biztatok mindenkit, hogy saját védelme, közössége védelmébe érdekében regisztráljon az oltásra, és majd vegye fel az oltást”

– mondta, hozzátéve: fontos a második oltás felvétele, mert csak így alakul ki védettség. 

Müller Cecília elmondta: kedden több mint 300 ezer adag Pfizer-vakcina érkezik. Ezeknek egy része a második körös oltásokra megy – ismertette, hozzátéve, hogy a pedagógusoknak a második körére is jön az újabb szállítmány. A 16-18 év közötti fiatalok regisztrálhatnak, és május 10. után szeretnék elkezdeni az oltásukat.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2021. május 03. 15:34
"Keddtől pedig a Magyarországon élő, TAJ-szám nélküli külföldiek is regisztrálhatnak az oltásra", de csak azok akik az önkormányzati választáson igazoltan a kormányra szavaztak, a többieknek el lehet menni. :)
simonvitéz
2021. május 03. 14:31
Ez frankó. Egy olyan oltással, amit rohamtempoban fejlesztettek ki, elkezdik oltogatni a jövő generációk szüleit, létrehozóit! Mindezt úgy, hogy a 16-18 éves korosztályban gyakorlatilag nem volt áldozata a vírusnak! Vagyis ez nem torokgyik! Más oka nem lehet ennek, mint az, hogy a virulogusok sejtik, minél többet oltanak, annál inkább mutálódik a vírus és válik brutálisabbá és halálosabbá a fiatalok között. Ez történt ugyanis. Beoltották az időseket, erre elkezdtek halni 40-50 esek "szép számmal ". Oltják a 40-50eseket, most már jönnek hírek arról, hogy huszonévesek halnak meg, alapbetegség nélkül!
kunfia
2021. május 03. 14:02
Eljön még az az idő,hogy a magyar lakosság fele lesz beoltva,de ártunk és ormányunk már azzal dicsekszik majd,hogy 15millióan kapták meg az oltást Magyarországon.Sőt,ha nem lesz elég jelentkező,kint oltjuk majd Ukrajnát meg Moldáviát is!
kunfia
2021. május 03. 13:45
"Keddtől pedig a Magyarországon élő, TAJ-szám nélküli külföldiek is regisztrálhatnak az oltásra – derült ki az operatív törzs tájékoztatójából" Huhú! Ezután már a külföldiek oltását is beleszámolják a sikerbe. Hihetetlen,na,a magyar adófizetők kifizették 34millió vakcina árát,amit migránsok fognak megkapni. Természetesen főleg Pfizert,mert az ugye Magyarországon nem népszerű...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!