Menczer: Másfél hónapot vesztettünk volna a keleti vakcinák nélkül

2021. május 03. 17:31

Az államtitkár szerint a keleti oltóanyagok nélkül nem értük volna el a négymillió beoltottat.

2021. május 03. 17:31
null

Menczer Tamás a közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, a keleti vakcinák nélkül a négymillió beoltottat nem múlt pénteken, „hanem június közepén érnénk el”, vagyis másfél hónappal később.  Másfél hónappal tovább maradtak volna a korlátozások, másfél hónapot csúszott volna az élet és a gazdaság fokozatos újraindítása, a vendéglátóhelyek, mozik, színházak, edzőtermek megnyitása – fogalmazott.

Ha az otlásellenes baloldalra hallgattunk volna, most sokkal kevesebb lenne a beoltott, védett ember és másfél hónapot elvesztettünk volna”

– fogalmazott az államtitkár. 

Menczer Tamás hangsúlyozta: az oltás életet ment és „a vakcina vezet bennünket vissza a normális életünkhöz”. „Senki ne higgyen az oltásellenes hangoknak!” – figyelmeztetett Menczer.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2021. május 04. 10:08
Kb 3 hetet nyertünk meg egy hatalmas kockázatot. Illetve, bocsánat, azt akartam mondani, hogy már a WHO is sorosista oltásellenes! https://telex.hu/koronavirus/2021/05/04/who-shinopharm-kinai-vakcina
..--..
2021. május 04. 09:04
-zsoltkom- "Menczer: Másfél hónapot vesztettünk volna a keleti vakcinák nélkül" Az igazság az, hogy vesztettünk másfél hónapot... még többet is. Az intézkedések nem kezdődtek időben... ugyanis. Valakik fideszes némber kormánytagok megnyaraltatták az országot Horvátországban először. A megkésésre pedig jött a kapkodás és a rossz minőségű kormány közeli munka. Merkely és a Nyunyóka néni jelentősen félrevitték a koronavírusról alkotott véleményt veszélyeztetve sokak életét... "Ha jönne a járvány második hulláma, akkor a most szerzett tapasztalatok birtokában már nem védtelenül kell elé állnunk - mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Magyar Hírlapnak. Véleménye szerint a Covid-19 el fog tűnni, mivel az influenza vírus folyamatos változásával ellentétben a koronavírus nem mutálódik." https://bit.ly/3ma9Rmv "Müller Cecília: Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet" https://bit.ly/2OKb1bO És ott van sokadiknak a szándékos hazudozás, mint az az oltásellenességet fokozó orosz táblázat, amit Orbánéknak írtak az oroszok. Amire Karikó Katalin reagált is... "Úgy történt, hogy Atlantában át kellett szállnom, és amíg vártam a csatlakozást, ránéztem erre a táblázatra, és mondom, mi ez? Ha valaki öngyilkos akar lenni, ez alapján kér egy Pfizer-vakcinát, és azt hiheti, meghal tőle." https://telex.hu/koronavirus/2021/05/03/kariko-katalin-interju
legkisebbek közül
2021. május 03. 23:24
A vakcinák pedig jöhetnek bárhonnan, ahol az minősítésében az oltóanyagok jellemzőinek kell lenniük mérvadóknak. De ezen mérvadó jellemzők közé nem tartozhat az, hogy adott politikai szándékok kívánják meghatározni nyomásgyakorlással, hogy az orvos szakmai értékeléseknek mi legyen a kimenete. Mi van akkor, ha legalább egyszer születik olyan döntés, amely tömegek életére gyakorol negatív hatást következményeivel, rövidebb vagy hosszabb távon? Azon helyzetekben hogyan lehet korrigálni, visszakozni?
legkisebbek közül
2021. május 03. 22:48
A kórházakba kerülők magas elhalálozási száma több összetevő eredménye. Ebben az egyénnek, a társadalom egészségügyi állapotának ugyanúgy szerepe van/lehet, mint akár az utóbbi időszakban az új mutáns fertőzőbb jellemzőjének, ahogyan az egészségügyünk adottságainak, amortizálódásának vagy éppen a hibás kormányzati intézkedéseknek. Kórházaink túlterhelődtek, az egészségügyi rendszer adottságai, lehetőségei fölé csaptak a hullámok, eljutottunk oda, hogy naponta 300-an haltak meg a covid osztályokon. Más országokban mi a helyzet, akár Európában? Más oldalról, össz. oltások tekintetében elől vagyunk (viszont az idősebb, veszélyeztetettebbek átoltottságát tekintve már nem - ami kockázatokat képzett és hozzájárult ahhoz, hogy idősek is sokan kerültek még kórházakba, növelve az elhalálozások kockázatát, számosságát). Az oltások elengedhetetlen eszközök, de társadalmi méretekben nem rögtön fejtik ki hatásukat, így a kellő mértékű átoltottság eléréséhez vezető úttól sem tekinthetünk el, mert nem adott oltásszámok képezik a valódi célokat, eredményeket, az oltás is csak egy fontos eszköz ahhoz, hogy részben mind kevesebbeknek kelljen meghalniuk (ami viszont már egy fontos célt képez) illetve közelebb kerüljünk a korábbi normalitásokhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!