Menczer: A keleti vakcinák nélkül 500 milliárd forintot vesztett volna Magyarország

2021. május 20. 14:59

A külügyi államtitkár szerint április 30-ig 4 millió embert oltottak be, a kínai és orosz vakcina nélkül ezt a számot július második felében értük volna el.

2021. május 20. 14:59

A teljes zárás alatt a magyar gazdaság egy nap alatt 10-15 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el, az adatok alapján több mint 500 milliárd forintot nyert Magyarország azzal, hogy keleti vakcinát is vásárolt – jelentette ki Menczer Tamás csütörtökön Zalaegerszegen, A jelen technológiai és kulturális kihívásai című konferencián.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte: a keleti vakcináknak köszönhetően a magyar oltási adatok sokkal jobbak az európai átlagnál. A lakosság több mint 48 százaléka megkapta már legalább az első koronavírus elleni oltást, az európai átlag 32 százalék. „Április 30-ig 4 millió embert oltottak be, a keleti vakcina nélkül ezt a számot július második felében értük volna el, így másfél, két hónapig érvényben maradtak volna a korábbi korlátozások, a vakcina-politikának köszönhetően előbb tudtunk fokozatosan nyitni, előbb tud az élet visszatérni a rendes kerékvágásba” – fogalmazott az államtitkár.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. május 20. 19:27
A keleti vakcinák nélkül nem lehetne ilyen sikeres a magyar oltási program.
írmag
2021. május 20. 17:57
Vírusmentesség a kommunisták nélkül, tehát nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbhaladni, most még maszkban! (Később majd vírusmentesen, az országgyűlési választással!)
Isten jobb keze
2021. május 20. 17:51
Hülye gyerek! Igy is, úgy is bukott az ország gondolkozz!
Kristály
2021. május 20. 17:40
Köszönjük a kormánynak hogy mertek szembe menni az EU-val és rengeteg magyar életet megmentettek. Köszönjük !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!