Kásler: Elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata hazánkban

2021. május 09. 11:07

Május végén lehetnek meg az első eredmények.

2021. május 09. 11:07
null

Elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata hazánkban – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós az Életközelben videósorozat legújabb részében. A miniszter elmondta: minden forgalomban lévő vakcinát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy az általa létrehozott immunitás két komponense az ellenanyagok, illetve a sejtek védekező képességét hogyan alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség. A nagymintás vizsgálat egy évig tart, de már május végén fontos vizsgálati eredményekkel szolgálhat a további védekezés szempontjából.

Április végén derült ki, hogy 12 hónapos antitest-vizsgálatra keresnek olyan önkénteseket, akiket a kínai Sinopharm-féle vakcinával oltottak be. Utána jelezte az operatív törzs, hogy nem csak a Sinopharm hatékonyságát vizsgálják, hanem az összes Magyarországon alkalmazott oltóanyagra vonatkozóan indulnak kutatások.

Nyitókép forrása: Facebook

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirákulóziai Mikmuk
2021. május 09. 19:13
A mellékhatásokról most sembeszélnek,hogy milyen sokan meghaltak az oltások után.
Viro manĝi
2021. május 09. 16:25
"Felhívta a figyelmet, hogy a vakcinák hatékonyságát nem antitest-vizsgálatokkal kell meghatározni, hanem tudományos eredményekkel." (Szlávik János, 2021. április 17.) Erre írtam akkor én kommentben, hogy "Nem is értem, mit akar ezzel mondani. Az antitest vizsgálat mióta nem elég tudományos módszer?". Most kiderül: mégis csak az antitest vizsgálat az, amely alkalmas a hatékonyság tudományos vizsgálatára.
matykox
2021. május 09. 15:01
Hol lehet a tesztelésre jelentkezni? Sinopharmot akartunk, azt is kaptuk. Ugyanolyan logikával már hónapokkal ezelőtt erre "szavaztunk", mint amit Merkely a napokban elmondott.
Belakiss
2021. május 09. 14:48
https://de.rt.com/meinung/117189-impfen-bis-der-arzt-kommt-paul-ehrlich-institut-meldet-hunderte-todesfaelle/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!