Magyar Nemzet: Már 2013-ban kérkedett nem létező doktorijával Karácsony Gergely

2021. május 16. 15:43

A főpolgármester és pártja ezt állította, pedig a politikusnak nincs se Phd-je, sem államilag elismert nyelvvizsgája.

2021. május 16. 15:43
null

Karácsony Gergely nemcsak három éve, hanem már 2013-ban is azt állította, van doktori (PhD) fokozata – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a főpolgármester korábban azt állította, van államilag elismert nyelvvizsgája, és a 2018-as országgyűlési választások előtt a – nem létező – doktorijával kampányolt. 

A Magyar Nemzet egy korábbi, 2013-as cikkükből az alábbi részt idézte: „Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsony Gergelynek, a párt elnökségi tagjának doktori fokozata van. A Bajnaival szövetséges politikus lapunknak elmondta, hogy hat évvel ezelőtt kezdte meg a PhD-képzést, ám egyelőre nem fejezte be.

Karácsony meg is köszönte, hogy felhívtuk figyelmét a honlapjára, amelyet lapzártánkig kijavítottak.”

A Magyar Nemzet szerint később kiderült, nemhogy nem hibáról, hanem egy tudatos átverésről van szó, hiszen a 2018-as országgyűlési választások kampányában is a nem létező doktorijával kérkedett a jelenlegi főpolgármester. A főpolgármester és pártja még 2017-ben is azt állította, hogy 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett. 

A Magyar Nemzet korábban arról cikkezett, hogy Karácsony idegennyelv-tudás nélkül nem szerezhetett doktorit, hiszen

a tudományos fokozat megszerzésének előfeltétele két államilag elismert nyelvvizsga. Márpedig Karácsonynak egy sincs.

 

Karácsony Gergely egy lektorátusi papírt szerzett arról, hogy tud angolul, de ez nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak.

Karácsony Gergely a lap kérdésére megerősítette, hogy korábbi, középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos sejtetésével szemben mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy angol nyelven beszél, de továbbiakat nem árult el a kérdéses igazolással kapcsolatban, és nem állította már azt sem, hogy doktori fokozata lenne.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2021. május 17. 10:08
Megint sikerült a baloldalnak egy komoly jelöltet találnia. Volt ő már MSZP-s, LMP-s, Együtt-PM-es, hamarosan Jobbik-os lesz. Doktori nuku, nyelvvizsga nuku, nyelvtudás nuku. Kaján mosoly van meg 2 méter, ebből kell megélnie. Ez viszont nagyon kevés az EU-nak nevezett farkasbarlangban.
rókabácsi
2021. május 17. 09:42
és senki enm jelentette fel csalásért? hát akkor had kurja át a barmokat!
moricka13
2021. május 17. 05:25
A méretes szárba szökkent nyírtassi Karácsonynak az Apró-Dobrev-Gyurcsány -klánban foglalt régi és új vitézek a felismert szükségletük okán, érdekből és a messziről felforgatásra haza küldött, több nyelven beszélő elkényeztetett hülye gyerekek nyúltak a hóna alá. Oka egyszerű és világos: Marionett-bábként mindent, majd mindennek az ellenkezőjét is bevállal, sok fogásra alkalmasan könnyen zsarolható és tartói kénye-kedve szerint bármikor kióbolintható a homokozóból, és az egy gyékényen árulók soraiból.
tothpal
2021. május 16. 22:58
Hát itt tartunk? Ez egy hazudozó senkiházi, semmire való felfújt hólyag... Főpolgármester?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!