Jobbikos jelölt mögé áll be a DK a dunaújvárosi előválasztáson

2021. május 18. 21:04

Maga Gyurcsány Ferenc is méltatta Kálló Gergelyt.

2021. május 18. 21:04
null

Az ellenzéki pártok mai, dunaújvárosi sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke újságírói kérdésre közölte a pártjával Kálló Gergelyt fogják támogatni 2022-ben – számol be a Jobbik-közeli Alfahír.

Kálló képviselő úr az elmúlt időszakban bizonyította, hogy bírja a dunaújvárosi választópolgárok többségének a bizalmát, a parlamentben pedig azt tapasztalom, hogy tisztességesen, karakán módon, jó hazafiként szolgálja a választókerületet” – indokolta Gyurcsány Ferenc a döntést, ami azért is érdekes, – eltekintve attól, hogy pár éve milyen messze állt egymástól ez a két párt – mert itteni előválasztáson Kállón kívül eddig egy indulót jelentettek be, aki történetesen a DK jelöltje, Huszti Zsolt volt – Gyurcsány bejelentésének értelmében ő eszerint mégsem áll rajthoz. A 2018-as választáson egyébként pont a DK volt a legerősebb baloldali párt Fejér megye ezen területén: jelöltjük kicsivel 10 százalék alatt kapott, a mandátumot akkor a Jobbik vitte, jelöltjük 43 százalékot kapott, a Fideszé 39,5-öt.

A jobbikos politikust így már nemcsak a Jobbik, illetve az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, hanem a DK is támogatja, vagyis

a hat párt közül csak az LMP és a Momentum nem állt be mögé, igaz ők még jelölteket sem neveztek meg.

Kálló szerint az is kiderült, azok a pártok, amelyek most támogatják őt, belátták, hogy ne változtass győztes felálláson. „Tavaly elég nagy arányban megvertem a Fidesz jelöltjét, és az elmúlt egy évben sem merült fel bennük, hogy ne lennék alkalmas arra, hogy újra legyőzzem Fejér 4-ben a Fideszt” – magyarázta.

Ismert: ez a körzet az, ahol egyedül tudott nyerni jobbikos jelölt a 2018-as országgyűlési választásokon – egyben a dunaújvárosi körzet azon kevés videéki helyszínek egyike volt, ahol az ellenzék a Fidesz fölé kerekedett. Pintér Tamást azonban a 2019 őszi önkormányzati választáson az egykori Sztálinváros polgármesterének választották, így lett 2020 februárjában Kálló a körzet képviselője. A jobbikos politikus hivatalos fideszes kihívó nélkül nyerte az időközi választást, 56 százalékkal hozta el a mandátumot.

Kálló az Alfahírnek azt mondta, szerinte a Fidesz levonta a tanulságokat, és 2022-ben indítanak ellene jelöltet, már ha ő nyeri az előválasztást. Egyelőre azonban az is kétséges, hogy más jelölt híján megtartják-e az előválasztást, Kálló szerint erre sor fog kerülni.

A Jakab, Karácsony és Gyurcsány részvételével tartott sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. május 19. 12:06
Semeddig nem tart majd megpuccsolni. Egyébként meg vicc az egész! A balodalon egypárt rendszer van. Hiszen minden baloldali erő ugyanazt akarja. Csak a tortaszelet nagyságán van vita köztük, amit ellophatnak. Aki ezt nem látja, az vak, süket és elmebeteg.
zakar zoltán béla
2021. május 19. 09:56
sztálinváros h-őseinek többsége a bőszödi baszma beszéd 15. évfordÚlójának előestéjén kínai nike dorkóban = anti bébi tabletta pirio csiríz jó jakab habos kakaó
zakar zoltán béla
2021. május 19. 09:54
sztálinváros h-őseinek többsége a bőszödi baszma beszéd 15. évfordÚlójának előestéjén kínai nike dorkóban
péterx
2021. május 19. 08:46
A gerinctelen és elvtelen szélkakas Fegyenc bárki mőgé odaáll, aki a pillanatnyi érdekeit szolgálja, mert valódi koncepciója nincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!