Hohn Krisztina: Egyetlen önkormányzat sem büntethető

2021. május 11. 11:50

Minden önkormányzatnál pótolni kell a koronavírus-járvány okozta bevételkiesést – jelentette ki keddi online sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának tagja.

2021. május 11. 11:50
null

A politikus felvetette: ha Gödöllő mégsem kap kárpótlást a csaknem 1,5 milliárd forintos vesztesége miatt, van-e erre akarat és erő Vécsey Lászlóban, a térség fideszes országgyűlési képviselőjében? Milyen lobbiereje van Vécsey Lászlónak? – tette fel a kérdést.    

Hohn Krisztina rámutatott:

a város 450 millió forintot vesztett a gépjárműadó teljes elvonásával és további egymilliárdot például az iparűzési adó kiesésével, a parkolási díjak vagy bérleti díjak elmaradásával.    

Az összeget mégsem kapja meg a település, ehelyett egy beruházást ígér a kormányzat, amire azonban a helyieknek nincs hatása – sérelmezte. Emlékeztetett: a kabinet a 25 ezer főnél kisebb településeket kompenzálja automatikusan, a nagyobbakkal egyenként köt megállapodást. Mára látszik, hogy tizenöt város egyetlen fillér kompenzációs sem kap – jelentette ki.

(MTI, Facebook) 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. május 11. 20:07
Mindekinek vesztesség a virús a kormány kitől követelőzzön csak a polgároktól tud, adó emeléssel töb bet bevenni . Ti meg magatokra költenétek. Ti már 10%-kal biztos megemeltétek volna az adót. Vér szivók.
nyugalom
2021. május 11. 12:56
Nincs büntetes! Szolidaritas van! Ki ez a ...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!