Előválasztási színházról beszél a Gyurcsány-párt veszprémi politikusa

2021. május 05. 21:38

Katanics Sándor veszprémi DK-frakcióvezető szerint a baloldali előválasztásra pártok titkos háttéralkuinak árnyéka vetül.

2021. május 05. 21:38
null

„Belharc vagy mégis valami más?” – tette fel a kérdést hosszú posztjában Katanics Sándor a veszprémi DK frakcióvezetője, aki korábban kijelentette, hogy függetlenként elindul az ellenzék országgyűlési jelöltjeinek előválasztásán, ehhez pedig 400 ajánlást kell összegyűjtenie. „Amennyiben az ellenzéki pártok nem akadályozzák meg, úgy gondolom, az a helyes, ha elfogadom a felkérésetek, és részt veszek az előválasztáson” – írta a Facebookon.

A DK saját helyi ügyvédi irodájának vezetőjét, Csonka Balázs „civil” jelöltet támogatja Kataniccsal szemben, aki a három fős városi DK-frakciót vezeti. 

Csonka Balázs képviseletet lát el a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság előtt és a Társaság A Szabadságjogokért veszprémi ügyvédjeként is dolgozott.

„Az ellenzéki média egy része érdekessége miatt foglalkozott tegnap azzal a problémával, ami személy szerint igen érzékenyen érint engem” – írja a képviselő, aki szerint nyíltan kell beszélni az előválasztás körül személye kapcsán kialakult helyzetről: „Izgalmas címeket adnak, belharcról tudósítanak, pedig egyáltalán nem ez a történet lényeges üzenete”.

A képviselő tagadja azt, hogy függetlenként indulna a veszprémi előválasztáson

„Ha engednek indulni és megnyerem az előválasztást, tudok frakciót választani és természetes, hogy együtt is működöm az ellenzéki erőkkel, ahogyan eddig, az elmúlt 10 évben is mindent megtettem azért, hogy a Fidesz leváltható legyen” – írja és megjegyzi: „Úgy hiszem, az a helyes, ha nem a fővárosból mondják meg, ki legyen vidéken a Fidesz jelöltjének a kihívója”

amely veszélyezteti az előválasztás sikerét, és bár nem tagadja személyes ambícióit, mégis úgy érzi a választási sikerre a veszély nem ő, hanem „a belső, a nyilvánosság előtt nem vállalható megállapodások.”

Nekem a közélet az életem fontos része, hobbim

Az elmúlt két évtizedben tanárként dolgozó DK-s képviselő civilben középiskolai matematika- és fizikatanár. 1998 óta több ciklusban volt önkormányzati képviselő, 2019-ben pedig a DK veszprémi polgármester-jelöltje volt és nyert önkormányzati képviselői posztot. „Mindig elérhető voltam, akik hozzám fordultak, megtaláltak és segítettem is mindig a közös ügyek megoldását a lehetőségeim szerint” – ezért is érzi úgy, hogy sokan állnak mellette az előválaszás során, mert

A jelölt 2006-2010 között MSZP-s képviselő volt, és részt vett a Gyurcsány-párt veszprémi alapszervezetének létrehozásában is. Veszprémben barátaival ő alapította a DK alapszervezetét, amelynek a legutóbbi tisztújításig volt elnöke. 

Most azonban úgy véli, hogy a fővárosi pártelnökségek elvitatják a helyi politikai szervezetek meghatározó szerepét

a jelölt-jelöltek kiválasztásában és elveszik a lehetőségét annak is, hogy legyőzhető legyen a Fidesz. Úgy véli, hogy fontos lenne, hogy az előválasztás átlátható és az azzal kapcsolatos szabályok mindenki számára közismertek legyenek.

„Sajnos a konkrét szabályokról még szinte semmit nem tudunk” – írta. A jelölt furcsálja, hogy miközben a jelöltek személyei már ismertek, mégis sok olyan lényeges részlet vár tisztázásra, amiben láthatóan nem sikerült még az ellenzéki pártoknak megegyezni. Megjegyzi, hogy egyes választókerületekben „a pártok saját (erős) jelöltek megnevezése helyett egyre több helyen jelentik be az egyik, másik párt jelöltje melletti kiállásukat”.

Ezért cserében más körzetekben pár nap múlva meg megkapják cserében egy másik, az adott párt számára fontos választókerületekben az ő jelöltjük támogatását viszonzásként. 

– teszi fel végezetül a kérdést a DK veszprémi politikusa. 

Fotó: Katanics Sándor, Facebook

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. május 06. 09:31
boogie woogie kaka
pacal
2021. május 06. 09:29
Azért ez pofon lehet neki. A gyöngyösi-féle playlist emlegetésekor ez a tetű azonnal tüntikét szervezett és most nagyon úgy tűnik feriék mégis inkább marci faszát szopkodják. Sanya meg mehet ahova gondolja.
Aerion
2021. május 06. 09:22
A fővárosi dékások, értsd a nemzet első számú közellenségei, hoztak egy, az ő nézőpontjukból racionális döntést. katanics még soha nem nyert semmi lényegeset, olykor még annyit se, és felismerték, hogy nem is fog. Nem számít a nyelv hosszúsága, se a barnasága, de még az sem, hogy milyen erővel veri a szegeket a nemzet koporsójába. Mert ez adott esetben nem is erő kérdése, csak a hatalomé. Ez igazából okos felismerés. A gyilkosok is tudnak tanulni embert ölni.
pacal
2021. május 06. 09:16
feri beleszart a pofájába. de miért kell ezen csodálkozni, katanics nyelve úgyis gyurcsány patkóbelében volt évek óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!