Elfogadnák a magyar védettségi igazolványt Romániában

2021. május 15. 07:49

Azonban a kártya tulajdonosa csak abban az esetben mentesülhetne a karantén alól, ha az oltás második adagjának felvételétől legalább tíz nap eltelt.

2021. május 15. 07:49
null

Magyar védettségi igazolvánnyal karanténkötelezettség nélkül lehet Románia területére lépni – számol be a Maszol. Mint ismert, Szijjártó Péter magyar és Bogdan Aurescu román külügyminiszter legutóbbi gyulai találkozóján felmerült az igény a két ország koronavírus elleni oltásigazolásainak kölcsönös elismerésére. Magyarország már több szomszédjával, illetve más országokkal is külön egyezményt kötött erről – legutóbb Csehországgal –, és szorgalmazta, hogy a román külüggyel is állapodjanak meg.

Florin Cîțu román miniszterelnök a múlt héten egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „mi elismerjük a magyar védettségi igazolványt, ők elismerik a miénket”, és hozzátette,

vizsgálják azt, hogy két európai uniós ország között szükséges-e külön megállapodást kötni erről.

Románia feltételhez kötné, de elfogadná az igazolványt

Mint közölték: a kártya tulajdonosa csak abban az esetben mentesülne a karantén alól, ha az oltás második adagjának felvételétől számítva eltelt legalább tíz nap  – írja a Maszol.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tót Ottó
2021. május 16. 16:36
Tele a városom nagyszoknyás románokkal.Tele a tesco olyan arcokkal nagy bandában amiket sose kívánnék látni.Egyre többen jönnek szivárognak befele.Romániában pénzért símán kapni oltási papírt.Ez a szar balkáni giccsállam mit diktál nekünk??Ja és határzárat.Nem akarok még több cigányt!!
Isten jobb keze
2021. május 16. 12:50
Ki a bűbánat akar oda menni??
Tehetős Totó
2021. május 16. 07:25
Teszi ezt az a Románia amelyikben a legalacsonyabbak közt van az első oltásosok száma, s ahol a "semmire" mindent kinyitnak, s nem kötelező a maszkhasználat. Közben kiderült hivatalosan amiről én ide hetek óta írok a bezzegezőknek: Romániában nincs érvényes protokoll a covid halottak számának egységes jelentésére: a kormány 7000 pluszot jelentett be szerényen, de szakértők szerint 20 000-rel van több a jelentettnél.
basti64
2021. május 15. 16:45
Tisztelt Kommentelök! Mindenki szeret utazni, én is. Egyezzünk meg abban, hogy ebben a bizonytalan virológiai helyzetben, mielött elindulunk külföldre, naprakészen kell informálódnunk. Mindenesetre biztos, hogy akik mindkét oltást megkapták, bármilyen teszt nélkül furikálhatnak a legtöbb országban, ki-be, jobbra-balra. És kívánom, hogy AZ oltásellenes honfitársaink miatt összel a negyedik hullám ne legyen túl erös. Vagy ha igen, akkor csak AZ oltástagadókat emlékeztesse a fertözés komolyságára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!