Csókay András szerint a hálapénz kivezetése az elmúlt fél évszázad legnagyobb vívmánya

2021. május 07. 19:10

Az idegsebész szerint a hálapénz kitermelte az „orvosbáró” réteget.

2021. május 07. 19:10
null

A népszerű idegsebészt a Floris TV interjújában kérdezték többek között a magyarországi egészségügy helyzetéről. Ezzel kapcsolatban Csókay András úgy fogalmazott,

A hálapénz kivezetése az elmúlt ötven év legnagyobb vívmánya.”

Csókay szerint ez nem csak egészségügyi, de társadalompolitikai szempontból is fontos esemény, mert ezzel lehetőség nyílik elkerülni a hálapénz által okozott „megalázó helyzetek sokaságát”. Az idegsebész szerint nonszensz, hogy a beteg nem a gyógyulására koncentrál, hanem afelől kérdezősködik, „kinek, mit, hol, merre, mennyit kell adni”. A hálapénz szerinte

Az idegsebész szerint így némely orvos a „kikényszerített hálapénz” által sokkal többet kereshetett, mint a nyugati sztárorvosok.

Az interjút teljes terjedelmében alább lehet megtekinteni:

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. május 08. 12:52
Azért hálapénz ügyben is volt igazság pillanata. A 60-as években az egyik bortermelő vidék szőlősgazda kulákját műtötték valamivel. Hazatérte előtt átadott a dokinak egy cigarettetárcát, aki fanyalogva közölte, hogy nem dohányzik. A gazduram visszavette, mondván "Kár!", és megmutatta, hogy 20 ezer volt benne. Akkor!
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. május 08. 07:54
Sajnos még mindig tudok olyan orvosról, aki most is elfogadja, sőt kéri...
Ladybird
2021. május 08. 06:23
A hálapénzre éhes, kapzsi orvosbárók termelték ki a várólistákat is, ugyanis nem engedték a fiatal orvosokat operálni. Nehogy azok vigyék el a pénzeket. Egy orvos ismerőstől tudom. A hálapénz betiltása ezt is szépen rendezi majd.
Herrence_Till
2021. május 08. 03:08
A sok agyhalott nyomoronc mostantol Csókayt fogja majd Fidesz berencezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!