Csaknem 29 ezren nem vették fel a második oltásukat

2021. május 28. 08:15

Szlávik János korábban kijelentette, hogy „rövidebb és gyengébb védelmet kapunk” egyetlen oltással.

2021. május 28. 08:15
null

Csaknem 29 ezren nem vették fel a második oltásukat Magyarországon – derül ki az RTL Klub csütörtöki híradójának anyagából.

Eddig az oltottak 1,2 százaléka nem ment vissza a második oltásért, ez közel 29 ezer fő.

Az RTL Klub adatait a Portfolió összegezte. Eszerint a Pfizerrel oltottak 1 százaléka, a Modernával oltottak 1,1 százaléka, a Szputnyik V-vel oltottak 1,5 százaléka, az AstraZenecával oltottak 3,4 százaléka nem vette fel a második oltását, és ezidáig 62 732 ember élt azzal a lehetőséggel, hogy 12 hétnél előbb kapja meg a második AstraZeneca védőoltást – áll az írásban. A Sinopharm-vakcinával való oltásról nem közöltek adatokat.

A cikk megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban egyre nagyobb bajt jelent, hogy folyamatosan nő azok száma, akik nem veszik fel a második dózist, mert vagy a mellékhatások miatt aggódnak, vagy úgy vélik, egy dózis is megfelelő védelmet nyújt. Ezzel szemben Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője egy korábbi nyilatkozatában megjegyezte: „jóval lerövidül a védettség ideje egy dózis esetében, tehát egy rövidebb és gyengébb védelmet kapunk, ezért mindenképpen be kell adatni a második oltást is”.

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. május 28. 18:16
Sokan nem veszik észre hogy Orbán moslék bandája a plasztik lappal megosztja a társadalmat hátha így nyerhet jövőre.De téved mert így még többen fogják elküldeni a büdös3,14-ba.Mellesleg az oltott kísérleti majmok fertőzők és fertőzhetők tehát veszélyt jelentenek az egészséges emberek társadalmára akik saját genetikai adottságaikkal kivédték eszt a mesterségesen megalkotott és terjesztett kórt.Az oltottak szervezetében alakulnak ki a mutánsok amelyek még veszélyesebbek lesznek mint az alap vírus. Ők azok akik majd a kórházba halálba hörgik magukat vagy maradandó károsodásokat szenvednek.
NTLLK
2021. május 28. 17:20
Aki nem jelentkezik másodikra, annak szépen be kell vonni az oltási igazolását! Ennyi!
Palepoli
2021. május 28. 15:25
Tehát 99.1% elment a második oltásra. A maradék meg majd máskor megy.
nyugalom
2021. május 28. 14:43
Erthetetlen, hogy az a tulkepzett intellligencs ifjusag milyen kepzett virologus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!